İnanç Uysal yazdı:

Bir beka meselesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir beka meselesi
Abone ol
Muhalif Ankara Temsilcisi İnanç Uysal Türkiye'den Suriye'ye yasal olmayan yollarla gelen ilaçların hikayesini yazdı...

'10 yılı aşkın süredir Türkiye'den Suriye'ye yasal olmayan yollarla ilaç gidiyor'

Bu cümleler konunun denetim tarafında çalışan bir görevliye ait. Aynı görevli şunu da söylüyor, "ancak bu ilaçların hepsi söylendiği gibi devlete fatura edilen ilaçlar değil, evet devlete fatura edilen SGK tarafından ödenen ilaçlar da büyük oranlara ulaşıyor ama Türkiye'de ilaç çok ucuz olduğu için parayla alınarak illegal olarak Suriye'ye götürülen ilaçlar da ciddi rakamlar ulaşıyor"  

Bu işin yıllar önce Kiliste başladığı, ardından Urfa ve Gaziantep'te biraz da devam ettiği söyleniyor. Ancak olay zaman içinde çok ciddi boyutlar kazanmış. İki büyük baskın olmuş birisi Adana'da, birisi İstanbul'da. Bu baskınlarda çok büyük miktarlarda ilaçlara el konulmuş. Organize çeteler çökertilmiş ama her seferinde yenileri oluşmuş.  

Suriyeliler kendilerine yazılan ilaçları eczanelerden bedelsiz alıyorlar ve ilaçların bir kısmını bu oluşan çetelere cüzi rakamlarla satıyorlar. Çeteler de ilaçları Suriye'ye gönderiyor. Eğer bu yolla ilaç bulamaz iseler de ilaçları parayla alarak illegal yollarla Suriye'ye gönderiyorlar. Hatta bu şekilde parayla alınan ilaçlar Azerbaycan ve Gürcistan'a da gönderiliyor. Bunun sebebi de Türkiye'de ilaçların çok ucuz olması.  

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın