"Stop Erdoğan"a, "Love Erdoğan" karşılığı ama!

Bir afiş yaptılar onu da yanlış yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir afiş yaptılar onu da yanlış yaptılar
Abone ol
New York’taki “Stop Erdoğan” reklamına karşılık Türkiye'deki belediyelerden "Love Erdoğan" karşılığı geldi. Vatandaş bu duruma tepki gösterdi

New York’ta “Silenced Turkey” imzasıyla “Stop Erdoğan” ilanı yayınlanmıştı. 

Times Meydanı'na yakın 42. sokak ile 8. Cadde köşesindeki dijital ekrana verilen "Stop Erdogan" reklamı, ABD'de yaşayan Türklerin söz konusu reklamı yayınlayan Outfront Media reklam şirketini telefon ve e-posta ile arayarak protestolarını ifade etmesi üzerine kaldırılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu olay üzerine soruşturma başlatarak şu açıklamayı yapmıştı:

"Amerika’nın New York eyaletindeki bir kısım caddelerde bulunan reklam panolarında: ‘STOP TRIPLED IN FEMICIDE ERDOGAN’S TURKEY’, ‘5,000 WOMEN +780 BABIES ARE POLITICAL PRISONERS IN TURKEY’ şeklinde ilanların verildiği, bu ilanların giderlerinin Türkiye’deki sessizler tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine, yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır." 

"LOVE ERDOĞAN"

New York’taki “Stop Erdoğan” ilanı Türkiye'de de büyük tepkilere yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olmak isteyen çoğu belediye şehirlerin caddelerini "Love Erdoğan" yazılı ilanlarla doldurdu.

KALBİN YERİ YANLIŞ

Belediyeler'in ilan panolarına yansıttığı "Love Erdoğan" tasarımı bütün dünyada kabul gören tasarımdan farklı. 

Şehirlerin çoğunda kullanılan reklam tasarımında kalbin cümle içindeki yeri yanlış bir şekilde konumlandırılmış bir halde.

Her tasarımda o harfi kalp şeklinde yer alırken sadece bu tasarımda v harfi tercih edilmiş.

Bu da "Düşünce güzel ama tasarım yanlış" eleştirilerine neden oldu.


Yorum Yazın