Biontech'ten 5-11 yaş arası için aşı açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biontech'ten 5-11 yaş arası için aşı açıklaması
Abone ol
Pfizer ve BioNTech yaptıkları açıklamada, Koronavirüs aşılarının 5 ila 11 yaş arası çocuklarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduğunu duyurdu.

Pfizer ve BioNTech yaptıkları açıklamada, Faz II ve III klinik denemelerinde, aşının 5 ila 11 yaşındaki çocuklarda, daha önce 16 ila 25 yaşındakilerde gözlemledikleriyle eşleşen bağışıklık tepkisi oluşturduğunu söyledi.

"ACİLEN SUNMAYI PLANLIYORUZ"
Pfizer CEO'su Albert Bourla, "Temmuz ayından bu yana, ABD'de pediatrik Koronavirüs vakaları yaklaşık yüzde 240 arttı" derken, "Bu deneme sonuçları, 5 ila 11 yaş arası çocuklar için aşımızın onaylanması için güçlü bir temel sağlıyor ve bunları acilen FDA'ya ve diğer düzenleyicilere sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Pfizer-BioNTech yeni tip Koronavirüs aşısının 5 ila 11 yaş arasındaki küçük çocuklarda güvenli ve oldukça etkili olduğunu açıkladı. 

Pfizer ve BioNTech, çocuklarda aşı kullanma izni için ay sonuna kadar ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne başvurmayı planlıyor. İncelemeler, daha büyük çocuklar ve yetişkinler için olduğu kadar hızlı ilerlerse, milyonlarca ilkokul öğrencisi aşılanabilir.

Aşılanmamış çocuklar, kendileri hastalanmasalar bile, virüsü aile üyelerine, öğretmenlere ve düzenli olarak etkileşimde bulundukları diğer kişilere bulaştırabilir.

New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nde çocuk doktoru ve aşı uzmanı olan Dr. Kristin Oliver, "Bunu duyduklarında rahat bir nefes alacak çok sayıda ebeveyn olacak. Bu çocukların korunmasını bekliyorduk" dedi.


Yorum Yazın