Bilgisayar korsanları, ABD donanması ile dalga geçti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilgisayar korsanları, ABD donanması ile dalga geçti!
Abone ol
Bilgisayar korsanları, ABD donanmasına ait bir muhrip geminin Facebook hesabına saldırdıkları öne sürüldü.

Bilişim dünyasında korku salan bilgisayar korsanları, ABD donanmasını hedef alarak büyük bir karışıklığa neden oldu.

Özellikle son dönemlerde bilgisayar korsanlarının çok daha fazla saldırı yaptığı görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri donanmasına ait muhrip gemi USS Kidd resmi Facebook hesabı saldırıya uğradı iddiaları ortaya atıldı.

İlk etapta bunun doğru olduğu sanıldı. Facebook hesabı üzerinden age of empires oyunları oynandı ve bilgisayar korsanı oyunları video şeklinde yayımladı. Bu yayınlar esnasında alaycı ifadeler kullandı. Böylece tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Bu Facebook hesabından ilk etapta 3 Ekim 2020 tarihinde bazı yayınlar paylaşıldı. Paylaşılan yayınlarda “hi everyone”, “hi guys”, “ffffffff” gibi ifadeler kullanıldı. Bu ifadelere bakıldığında alaycı olduğu görülüyor. Birçok kişi bunun kesinlikle hacker saldırısı olduğuna ikna olmuştu.

ABD donanması tarafından yapılan açıklamalarda bunun aslında bir hacker saldırısı olmadığı söylendi. Hesabın sosyal medya yöneticisi kendi hesabına geçiş yapmayı unuttu. Böylece birçok kişi bu Facebook hesabının çalındığını düşündü. Hackerlar ABD donanmasını ele geçirdi haberleri böylece boşa düşmüş oldu.

Sosyal medya hesaplarında güçlü parolalar kullanılmadığı vakit rahatlıkla bilgisayar korsanlarının hedefi oluyor. (Webtekno)

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Türkçe Twitter hesabı açtı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTOM), 8 Ekim 2021 tarihinde Türkçe Twitter hesabı açmıştı. Komutanlık hesabında, "A.B.D. Merkez Kuvvetler Komutanlığı Resmi Twitter hesabına hoş geldiniz" açıklamasıyla ilk paylaşımını yapmıştı.

 

 

 

 


Yorum Yazın