Program sunucusu seslenmek durumunda kaldı!

Biden’ın röportajdaki hareketleri gündem oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden’ın röportajdaki hareketleri gündem oldu
Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden, MSNBC'ye verdiği röportajda 2024 seçimleri için adaylığına dair son derece önemli açıklamalarda bulundu. Ancak sunucunun, First Lady'nin görüşünü sorduğu sırada Joe Biden'ın dalgın olduğu ve sunucunun uyarması ile kendine geldiği anlar gündeme oturdu.

ABD Başkanı Joe Biden bu kez de röportajdan 'koptuğu' anlar nedeniyle gündemde.

Biden, dün gerçekleştirdiği MSNBC röportajında ABD ve Dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Adaylığı kesinleşmek üzere

Biden, Cuma günü MSNBC ile yaptığı röportajda 2024 seçim planlarına daha net bir cevap verdi. Jonathan Capehart ile gerçekleştirdiği röportajda, yaklaşmakta olan başkanlık seçimi hakkında soru sorulduğunda Biden, yeniden adaylık için 'niyetinin' olduğunu söyledi.

Açıklama, Biden'ın kararının 'kesin olmadığını' söylediği bir diğer röportajdan 1 ay sonra geldi.

Biden konu hakkında "Resmi kararı vermedim, ancak benim niyetim, tekrar aday olmak ve bu kararı vermek için zamanımız var" ifadelerini kullandı.

Sunucu seslenmek zorunda kaldı

First Lady'nin görüşü sorulduğunda ise ABD Başkanı Biden'ın konudan koptuğu anlar gündem oldu. Sorunun sorulmasının ardından Biden bir süre dalıp soruya cevap veremedi.

Bunun üzerinde sunucu Jonathan Capehart'ın "Sayın Başkan?" diyerek sesli uyarması üzerine Biden kısa süre şaşkınlık yaşayarak eşi Jill Biden'ın da 'çok önemli bir şey' yaptıklarını düşündüğünü ve ikinci bir döneme olumlu baktığını söyledi.

2024’te aday olması konuşuluyor

Beyaz Saray basın sözcüsü Karine Jean-Pierre de Biden'ın 2024'te yeniden aday olmayı planladığı konusunda ısrar etmişti. Jean-Pierre Eylül ayında, "Bildiğiniz gibi, Başkan'a bu soru birçok kez soruldu ve yanıtladı. Cevabı oldukça basit, yani evet, yeniden seçilmek için yarışıyor. Bundan fazlasını söyleyemem" diye konuşmuştu.


Yorum Yazın