Biden'dan İsrail'e: Kendinizi savunmanız için ne gerekiyorsa yapın, arkanızdayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden'dan İsrail'e: Kendinizi savunmanız için ne gerekiyorsa yapın, arkanızdayız
Abone ol
Netanyahu ile görüşen Biden, "İsrail saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmanız için ne gerekiyorsa yapabilin" dedi. Biden, İsrail'e desteğini açıklarken, diğer yandan Gazze'de hastane saldırısını 'patlama' olarak nitelendirdi ve "Diğer taraf yapmış gibi gözüküyor" dedi.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrailli yetkililerle görüşmek üzere Tel Aviv'e geldi. Netanyahu, desteklerinden dolayı Biden'a teşekkür etti ve bölgeye barış getireceğini iddia etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Biden, "Hamaslı teröristler bin 300 kişiyi katlettiler. Onlar tarafından kaçırılan çocukların neler yaşayabildiğini tahmin bile edemiyorum. ABD'liler sizinle aynı fikirde ve endişeli. İsrail bu saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmanız için ne gerekiyorsa yapabilin. Bunun olması için her türlü desteği sağlayacağız. Çok üzgünüm, çok sinirliyim Gazze hastanesindeki patlamadan dolayı. Hastanenin bombalanması da sizin tarafınızdan yapılmamış, diğerleri tarafından yapılmış ama bunu anlamayan insanlar var. Hamas'a gücümüzü göstermek çok önemli. Ne yapacağımıza bakacağız. Burada olmak istedim çünkü tüm Dünya'nın İsrail yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum" dedi ve devam etti:

"ABD'nin İsrail'in yanında olduğunu herkes bilsin. Hamas'ın saldırılarında binlerce insan katledildi, birçok insan rehin alındı. Öyle korkunç şeylere sebep oldular ki bunlar akıl dışı. Hamas bütün Filistin halkını temsil etmiyor, onlara acıdan başka bir şey getirmedi. Masum Filistinlilerin hayatını koruma ve kurtarma konusunda dikkatli olmalıyız, çünkü biz Amerikalılar böyle insanlarız. Şu da hatırlanmalı Hamas, Filistin halkını temsil etmiyor."


Yorum Yazın