Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde dikkat çeken detaylar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde dikkat çeken detaylar!
Abone ol
Süper Lig'in 31. haftasında bu akşam Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Zirvedeki bu kritik maç öncesi Galatasaray'ın da puan kaybetmesiyle, puan farkını açmak isteyen Beşiktaş, zirvede tutunmaya çalışan Fenerbahçe'yle kozlarını paylaşacak.  Futbolseverler tarafından merak edilen, maçın yayın saati, kanalı, derbi karnesi ve muhtemel 11'ler haberimizde.

Süper Lig'de zirve mücadelesi devam ediyor. Bu akşam Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. İşte dev derbiyle ilgili tüm detaylar: Beşiktaş - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı bu akşam saat 19:00'da beIN Sports 1'de canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Atiba, Josef, Larin, Ghezzal, Ljajic, Aboubakar

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Serdar Aziz, Szalai, Novak, Gustavo, Ozan, Osayi, Pelkas, Valencia, Thiam

ZİRVE KIZIŞTI

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor karşısında yaşadığı mağlubiyet, iki takım içinde derbideki önemi arttırdı. Siyah-beyazlılar, derbiden galibiyetle ayrılması durumunda eksik maçına rağmen Galatasaray'la puan farkını 5'e, Fenerbahçe ile de 8'e yükselterek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde edecek. Sarı-lacivertliler ise, dev derbiden galibiyetle ayrılalarak zirvedeki mücadelesine devam etmek istiyor.

BEŞİKTAŞ'IN KARNESİ

Ligde oynadığı son 6 maçını galibiyetle tamamlayan Beşiktaş, derbiye yüksek motivasyonla çıkacak. Siyah-beyazlılar, 23. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra, İttifak Holding Konyaspor (1-0), Gençlerbirliği (3-0), Yukatel Denizlispor (3-0), Yeni Malatyaspor (1-0), Gaziantep (2-1) ve Medipol Başakşehir'i (3-2)lik skorlarla geçmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ'TA 4 FUTBOLCU SINIRDA

Beşiktaş'ta müsabaka öncesi Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcukar Beşiktaş - Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri halinde 32. haftada oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

CENK TOSUN DÖNÜYOR

Devre arasında kiralık olarak kadroya katılan ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle forma giymekte güçlük çeken Cenk Tosun'un sakatlığı sona erdi. Milli futbolcunun kadroda olacağı ve görev verilmesi halinde forma giyeceği belirtildi.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, bu akşam 19:00'da beIN Sports 1'de canlı yayınlanacak Beşiktaş derbisine 3 oyuncusundan yoksun çıkacak. Sakatlıkları bulunan, Sadık Çiftpınar ve Mesut Özil'in yanı sıra Diego Perotti kadroda yer almayacak.

Gençlerbirliği müsabakasında sakatlanan Gökhan Gönül'ün durumu ise belirsizliğini koruyor.

FENARBAHÇE'DE CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULAR

Fenerbahçe'de Marcel Tisserand, İrfan Can Kahveci, Caner Erkin ve Sinan Gümüş, sarı kart görmeleri halinde Yukatel Denizlispor'a karşı forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA LİDER!

Fenerbahçe, bu sezon iç sahanın aksine deplasmanda başarılı bir grafik çiziyor. Fenerbahçe, sezonun geride kalan bölümünde deplasmanda en fazla puan toplayan takım olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe bu sezon deplasmanda çıktığı 14 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. 

6 MAÇTA GOL YEMEDİ

Fenerbahçe, şu ana kadar hanesine yazdırdığı 58 puanın 35'ini dış sahada elde etti. Fenerbahçe, dış sahada oynadığı 6 müsabakada rakip takımların gol bulmasına izin vermedi. Sarı - lacivertliler bu performansı derbide de devam ettirmek istiyor.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DERBİ İSTATİSTİKLERİ

İki takım arasında oynanan 353 müsabakada, Fenerbahçe 133 galibiyet ile dikkat çekiyor. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisindeki en farklı galibiyet,1958 yılında Fenerbahçe'nin 7-0'lık üstünlüğüyle sağlanmıştı. Kasım ayında oynanan son maçta ise Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-4'lük skorlar geçmeyi başarmıştı.


Yorum Yazın