Belçika’da zorunlu ‘cinsel eğitim’ nedeniyle okullar kundaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belçika’da zorunlu ‘cinsel eğitim’ nedeniyle okullar kundaklandı
Abone ol
Belçika’nın başkenti Brüksel yakınlarındaki Charleroi kenti ve çevresinde, Çarşamba gününden bu yana 6 ilköğretim okulunda yangın çıktı. Yetkililere göre, bazı okullarda derslere ara verilmesine neden olan yangınlar, kundaklama sonucu meydana geldi.

Belçika makamları, kundaklamanın, ülkenin Fransızca konuşulan Valonya-Brüksel Federasyonu tarafından Brüksel’deki ilk ve orta öğretim okullarında cinsel eğitim derslerinin zorunlu hale getirilmesine yönelik protestolar nedeniyle yaşandığını belirtiyor.

Belçika’da 2012 yılından bu yana ilk ve orta öğretimde seçmeli olarak okutulan “İlişkiler, duygular ve cinsellik konularında eğitim rehberi (Evras)" bu öğretim yılında zorunlu hale getirildi.

Hükümetin kararı, Valon bölgesi deki 85 bin öğrenci ile Brüksel bölgesindeki 25 bin öğrenciyi kapsıyor.

Bu bölgelerdeki ilkokulların 6. sınıfı ile ortaokulların 4. sınıfında okuyan öğrenciler, haftada 2 saat zorunlu cinsel eğitim dersi alacak.

Yeni öğretim yılıyla birlikte hükümetin zorunlu cinsel eğitim kararını açıklaması, ülke genelinde yoğun tartışmalara neden oldu.

Kısa adı Evras olan cinsel eğitim rehberine, Belçika’daki Müslümanlardan Katoliklere, psikiyatristlerden sosyal medya ünlülerine kadar birçok kesimden tepki gösterenler oldu.


Yorum Yazın