Bekir Coşkun'un vedasının 1. yılı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bekir Coşkun'un vedasının 1. yılı
Abone ol
Usta gazeteci Bekir Coşkun’un ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Coşkun, bugün Şanlıurfa’nın Tülmen Köyü’ndeki mezarı başında yapılacak bir törenle anılacak.

18 Ekim 2020’de kaybettiğimiz gazeteci Bekir Coşkun’un ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Coşkun, bugün Şanlıurfa’nın Tülmen Köyü’ndeki mezarı başında yapılacak bir törenle anılacak.

Saat 13.00'de başlayacak törene, Coşkun'un eşi Andree Coşkun'un yanı sıra çocukları ve kardeşleri ile aile yakınları, okuyucuları ve sevenleri katılacak.

 

Bekir Coşkun Kimdir?

1945 yılında Şanlıurfa'nın Tülmen Köyü'nde doğan Coşkun, 50 yıllık meslek hayatı ile yeri doldurulamayacak bir yazar oldu. Sanat, müzik, doğa sevgisi ve hayvan dostluğu ile de öne çıktı. Ankara'nın Rüzgarlı sokağında Hür Anadolu Gazetesi'nde foto muhabiri olarak mesleğe başladı. Daha sonra parlamento muhabirliği yaptı. TRT, Günaydın, Hürriyet, Cumhuriyet'te çalıştı. 2013'te SÖZCÜ'deki köşesinde okurlarıyla buluştu. Çok sayıda kitabı da bulunan usta yazar 18 Ekim 2020 tarihinde aramızdan ayrıldı.

 

 "Genç gazeteci yetiştirmek çiçek yetiştirmek gibi mutlu eder"

Dostlarının yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti 9. Köy Haber Merkezi de duayen gazeteci için anma mesajı yayınladı. 

Bekir Coşkun'un adını Gazeteciler Cemiyeti'ne armağan ettiği  'Dokuzuncu Köy'  mesleğe ilk adımlarını atan gazetecilerin özgün haberler üretebilmesi için yola çıkıyor. 


Yorum Yazın