Bayram tatilinde İstanbul'da ne yapılır? İstanbullular için bayramda gezilecek yerler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram tatilinde İstanbul'da ne yapılır? İstanbullular için bayramda gezilecek yerler
Abone ol
Ramazan Bayramında tatil rotanızı şehir dışına çevirmektense İstanbul'da kalmayı tercih ettiyseniz; doğru bir seçim yaptınız demektir. Birçok kişinin şehir dışına çıkmasıyla kalabalığın azaldığı İstanbul'da ailenizle birlikte gözlerden uzak ve sakin bir gezi rotası oluşturabilirsiniz. Peki, bayram tatilinde İstanbul'da ne yapılır? İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında bayramda gezilecek yerler nereler? İşte detaylar...

Ramazan Bayramının gelişiyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi seyahat rotasını şehir dışına doğru çevirdi. Dolayısıyla İstanbul, bayram boyunca kalabalıktan uzak ve sakin bir yer haline geliyor. İstanbul’un tarihi yapılardan oluşan veya keşfedilmemiş doğa manzaraları ile dolu birçok bölgesi bulunuyor. 

Şehrin kalabalığından bunalanlar ve bayram tatilinde şehir dışına çıkma imkanı olmayanlar için etkileyici bir mimarinin gözler önüne serildiği olağanüstü yapılara ve doğanın göz alıcı güzelliğine ev sahipliği yapan İstanbul'da bayram tatilinizi keyifli bir hale getirecek rotaları sizler için derledik. İşte birbirinden muhteşem yerler…

Atatürk Arboretum

Arboretum, ağaç parkı olarak adlandırılan yeşilliğin ayaklarınızın altına serileceği muhteşem bir atmosferi içerisinde barındırmaktadır. Bayram tatilinin gelişiyle aileniz ve sevdiklerinizde kendinizi doğanın kollarına bırakmak isterseniz; Atatürk Arboretumu sizleri bekliyor!

Sarıyer'de, Belgrad Ormanının güney doğusunda yer alan bu harikulade güzellik, 345 hektarlık bir alan üzerindedir. 1500'ü aşkın bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumunda Türkiye'nin ilk fidanlığı yer almaktadır.

Aydos Tepesi

Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal ilçelerini kapsayan Aydos Tepesi, 537 metrelik bir zirveye sahip. Bu özelliği ile İstanbul’un en yüksek tepesi olma özelliğine sahip olan Aydos Tepesi, ayrıca İstanbul’un en güzel ormanlarından da biridir. Aydos Tepesi’nde piknik yapabilir, kuş seslerini dinleyebilir ve şehrin gürültüsünden uzak bir tatil geçirebilirsiniz.

Adalar

Yaz aylarına giriş yaptığımız şu günlerde deniz ve doğanın uyumuyla hayranlık uyandırıcı bir manzaranın kapılarını aralayan 'Adalar'a gitmeden bayram tatilinin tadı çıkmaz. 

Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Adalarda, tarihin izlerini taşıyan köşkleri fotoğraflayabilirsiniz. Bu güzel havalarda doğanın içinde uzun yürüyüşler veya bisiklet turları da yapabilirsiniz.

Ortaköy

Boğazın temiz havasını solumak ve İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde bayram tatilinizi değerlendirmek isterseniz; rotanızı Ortaköy'e çevirmelisiniz. Burada keyifli bir kahvaltının ardından, boğaz turu yaparak gününüzü taçlandırabilirsiniz.

Tarihi Yarımada'yı keşfedin

İstanbul'un aynası niteliğinde olan "Tarihi Yarımada" bayram tatilinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Tarihi Yarımada, önemli bir cazibe merkezidir. Dolu dolu bir İstanbul turu yapmak için biçilmiş kaftan niteliğinde olan Tarihi Yarımada gezisinde muhteşem tarihi dokuları keşfedebilirsiniz. 

Burada; Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Binbirdirek Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Cami, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesini görebilirsiniz.

Polonezköy

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Polonezköy, yeşilin en güzel halini gözler önüne seriyor. Eski adı Adampol olan Polonezköy, doğası ile insanı mest ediyor. Yemyeşil bir alana sahip olan Polonezköy’de piknik yapabilir ve ağaçların arasında hamak keyfini çıkarabilirsiniz.

 


Yorum Yazın