Barbie ve Oppenheimer kapışması başladı! Kıyasıya rekabette gişe hasılatları belli oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Barbie ve Oppenheimer kapışması başladı! Kıyasıya rekabette gişe hasılatları belli oldu!
Abone ol
Bugün vizyona giren, 2023'ün en iddialı filmlerinden olan 'Barbie' ve 'Oppenheimer', filmlerinin gişe hasılatları belli oldu.

Hem 'Barbie' hem de 'Oppenheimer', 2023'ün en iddialı filmlerinden. Birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içinde olan bu iki filmin gişe hasılatları da merak ediliyordu.

'Barbie' ve 'Oppenheimer', filmlerinin bir günlük gişe hasılatları da belli oldu.

'Barbie', dünya çapı gişe hasılatında 'Oppenheimer'ı ikiye katladı.

Barbie konusu

Greta Gerwig’in yönetmenliğini yaptığı film, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan ve ‘mükemmel kadın’ imajına uzak olduğunu düşünen bir kadının uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkışını anlatıyor.

Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

Oppenheimer konusu

Memento, Inception, Batman gibi iddialı filmlerin yönetmeni Christopher Nolan, bu kez tarihin akışını değiştiren atom bombasının yapılış hikayesini anlatıyor.

Cillian Murphy,  Emily Blunt ve Matt Damon’un  başrollerini paylaştığı filmde ABD’li fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanılıyor. Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. New Mexico’daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda, Oppenheimer ve ekibi uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirirler. Ama ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılacak olması, Oppenheimer’ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur ve ABD tarafından hedef haline gelir.


Yorum Yazın