Bankalarda yeniden uzaktan çalışma dönemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bankalarda yeniden uzaktan çalışma dönemi
Abone ol
Omikron varyantının hızlı yayılışı bankacılık sektöründe de evden çalışma uygulamalarını geri getirdi.

Bankacılık sektöründeki en önemli birimlerden biri olan perakende bölümü (banka şubeleri) tam kapasite hizmet vermeye devam ederken bankaların kurumsal, ticari ve özel bankacılık segmentleri İstanbul özelinde yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya başladı.

İlgili birimlerdeki personelin yüzde 50’si uzaktan çalışma sistemine geri döndü. İstanbul dışı şubelerde de bu oran yüzde 25'e yaklaştı.

Birçok bankanın genel müdürlüklerinde hibrit çalışma modeli devam ederken bu uygulamadan kısmen ve kademeli olarak vazgeçen bankalarda yeni kararlar alınarak, geçen sene salgının hafif seyrettiği dönemlerde ofise gelmeye başlayan çalışanlar tekrar evden çalışma sistemine geri döndü.

Salgının ortaya çıktığı dönemden bu yana bankaların dijital kanallarına olan ilgi de bu dönemde tekrar en yoğun günlerine ulaştı.
Müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını ön planda tutan bankalar, şubeye gitmeksizin birçok bankacılık işlemini güvenli ve hızlı bir şeklide alternatif dağıtım kanallarıyla yapıyor.

Banka yöneticileri güncel verileri takip ederek salgının seyrine göre pozisyon almaya çalışıyor.
Garanti BBVA’da 27 Aralık Pazartesi günü itibarıyla genel müdürlük çalışanları için tekrar uzaktan çalışma sistemine geçtiğini duyurmuştu.

Denizbank'ta da Genel Müdürlük’te yüzde 80‘e yakın personel uzaktan çalışarak faaliyetlerini sürdürüyor.
Diğer bankalarında benzer uygulamaya geçtiği biliniyor. 


Yorum Yazın