Bakan Yerlikaya: Taksim'de 1 Mayıs kutlanmaması yasaklama değil kısıtlamadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yerlikaya: Taksim'de 1 Mayıs kutlanmaması yasaklama değil kısıtlamadır
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Taksim'de 1 Mayıs kutlanmaması yasaklama değil kısıtlamadır, 7 yıldır uygulanıyor. AYM kararı belli 100 kişi toplanıp çelenk bırakabilir, sendika temsilcileriyle konuştum" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin Taksim Meydanı'yla ilgili kısmi kısıtlama bulunduğunu belirtti, ancak tamamen bir yasaklama olmadığını vurguladı.

Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilişkin aldığı kararı hatırlatılması üzerine Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi kararının doğru bir şekilde anlaşılması gerektiğini belirtti.

Yerlikaya, "Arkadaşlarımızla birlikte Anayasa Mahkemesi kararını inceledik. DİSK Başkanı Sayın Arzu Çerkezoğlu ve arkadaşları ile birlikte inceledik. Dolayısıyla 2911 sayılı Kanun kapsamında İstanbul'da ve diğer tüm şehirlerimizde müracaat edildiği zaman, önceden bildirilen meydanlar mitinglere açık olacaktır. Taksim'e gelince, tamamen bir yasaklama değil, 7 yıldır uygulanan kısmi kısıtlama bulunmaktadır" dedi.

Konfederasyon başkanlarıyla yaptığı görüşmelere de değinen Yerlikaya, 1 Mayıs'ın düzenli bir şekilde kutlanmasını istediklerini belirtti.

"Taksim'e çelenk koyma, saygı duruşunda bulunma, basın açıklaması yapma gibi etkinliklerle ilgili 100'er kişilik gruplar randevu alacaklar ve randevular verildi. Mitingle ilgili olarak İstanbul veya diğer vilayetlerde hangi miting alanını istiyorlarsa ona sahipler" diyen Yerlikaya, Diyarbakır Sur Belediyesi'nin makam odasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözlerin sarf edildiği olay hakkında henüz rapor almadığını ifade etti.

Terörle mücadeleye de değinen Yerlikaya, "24 saat, her gün... Her gün sabah paylaşımlarımı görüyorsunuz, hiç durduğumuzu gördünüz mü? Karın ortasında biz mağaralara ve inlerine gireceğiz diye uğraştık ve bunu yaptık. Başarmaya da devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin" şeklinde konuştu.


Yorum Yazın