Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Kızıl Goncalar dizisi hakkında açıklama: Asla olmayan bir şey

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Kızıl Goncalar dizisi hakkında açıklama: Asla olmayan bir şey
Abone ol
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığını açıkladığı diziyi eleştirdi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Din Öğretiminin Niteliğini Artırma Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın yanı sıra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İl Müftüsü Bekir Gerek ve eğitimciler yer aldı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) gelen şikayetler üzerine inceleme başlattığını açıkladığı televizyon dizisini örnek gösteren Bakan Yardımcısı Yılmaz, dini eğitimin önemine dikkat çekti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini önemsediklerini ifade eden Yılmaz, "Örneğin, son birkaç gündür gündeme gelen bir televizyon kanalında maalesef oynatılan bir diziden bahsediyorum. Mesela orada bir Kur'an eğitimi, Kur'an kursu ortamı ve din eğitimi asla bizim yapmadığımız, olmayan bir şey. Ama onun üzerinden İslam üzerine, din üzerine bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Siz doğru bir din eğitimi yapmazsanız, başkalarının suistimal etmesi mümkün olabilir. Bu açıdan da biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini önemsiyoruz. Dolayısıyla bu dersin haftada 2 saat verilmekte ve bu dersin ikiliği üzerine de zorunlu bir ders olduğu için mutlaka arkadaşlarımızın kafa yorması gerekir" dedi.


Yorum Yazın