Bakan Özer, aşı olmuş öğretmenlerin oranını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Özer, aşı olmuş öğretmenlerin oranını açıkladı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Özer, Balıkesir Valiliği ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Özer, iki doz koronavirüs aşısı olmuş öğretmenlerin oranının yüzde 85'e ulaştığını açıkladı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yapımı devam eden okul inşaatlarında inceleme yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha sonra Balıkesir Valiliğini ziyaret etti. Özer'i Vali Hasan Şıldak ve kent protokolü karşıladı. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra açıklama yapan Özer, tüm Türkiye'de ikinci doz aşısını tamamlamış öğretmen oranının yüzde 85'e ulaştığı bilgisini paylaştı ve şunları aktardı:

Özer, şunları aktardı:

"Aşı olmadan hastalığı geçirip bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 5'ler seviyesinde. Şu an itibarıyla ikinci doz aşı olmuş veya antikor oluşturmuş öğretmen oranımız yüzde 90'a ulaşmış bulunmaktadır. Okulları açık tutmayla ilgili süreçteki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olması. İlkokuldaki sınıf öğretmenlerimizin aşılanma oranı diğer öğretmenlerimize göre oldukça yüksek. Sınıf öğretmenlerimizin birinci doz aşı oranı yüzde 98'e, ikinci doz aşı olma oranı ise yüzde 89'a ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme noktasındaki kararlılığımız devam ediyor, herhangi bir sorun yok, süreç kontrollü bir şekilde devam etmekte."

Süreçteki desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kuruluna teşekkür eden Mahmut Özer, sahada süreçleri takip ettiklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Ağustos 2021 tarihinindeki açıklamasında 2 doz koronavirüs aşısı olmuş öğretmenlerin oranının yüzde 72,57 olduğunu açıklamıştı. Bakan Özer'in bugün açıklaması göre bu oran yüzde 12,43 artarak aşılı öğretmenlerin oranı yüzde 90 oldu.

Kaynak:AA


Yorum Yazın