Bakan Koca, Kılıçdaroğlu'na adeta patladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Koca, Kılıçdaroğlu'na adeta patladı
Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin iki ordusu var. Biri ülkeyi, biri 83 milyonun sağlığını koruyor. İkisi de siyasi çıkar amaçlı ithamlarla yıpratılmaya gelmez" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin iki ordusu var. Biri ülkeyi, biri 83 milyonun sağlığını koruyor. İkisi de siyasi çıkar amaçlı ithamlarla yıpratılmaya gelmez" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

​Bakan Koca, "Türkiye'nin iki ordusu var. Biri ülkeyi, biri 83 milyonun sağlığını koruyor. İkisi de siyasi çıkar amaçlı ithamlarla yıpratılmaya gelmez. Bilhassa, salgınla savaşın silahı olan aşının tedariki boş sözlerle, maksatlı ifşaatla riske atılıyorsa! Söz sırası aşı bekleyenlere de gelir" ifadelerini kullandı.

Koca, "83 milyonun hakkı adına bir açıklama" başlığıyla yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'nin aşı programını riske atarak nasıl bir kazanç umuyor? ilişkilerin bozulması, tedarikin zorlaşması milletin aleyhine ama siyaseten kendi lehine mi olacak? Bu tutumun bedelini aşı sırası bekleyenler öderse, bunu kendi vicdanına nasıl izah edecek?

Sayın muhalefet liderini, kendisi aşısını olduğu halde kendisinden sonra aşı olacak vatandaşlanmıza kullanılacak aşılann tedarikini umursamadan riske atmak yerine, bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel salgın ile kontrollü bir mücadele veriliyor. Salgının ilk günüden beri siyaseti mücadelemizin dışında tutmak için büyük gayret sarf ettik. 83 milyonu ilgilendiren bir süreçte bir vatandaşımızın bile mücadelenin dışında kalmaması için gayret ettik. Herkese eşit mesafede durarak toplu bir mücadele yönetimi vermeye çalıştık. Bu kararlılığımızda hiç bir değişiklik yoktur.

Son günlerde ise salgınla mücadelenin çeşitli adımları siyasete malzeme edilmeye çalışılmaktadır. Elbette siyasiler eleştiride bulunacaklar ve biz de bunlardan çıkaracagımız dersleri çıkararak sürece katkısını esas alarak tepki verecegiz. Ancak siyaset her türlü ithamı meşru kılacak bir savaş alanı olarak ele alınmamalı ve sonuçları itibariyle salgınla mücadeleyi sekteye uğratacak sonuçları hedeflememelidir.

Mücadelenin selameti ve aşı programının başarıyla devam etmesi en büyük önceliğimizdir.

ÇİN'DEN BEDAVA MI ALINDI?

Ayrıca, vatandaşımızın kafasında soru isaretleri kalmaması açısından bazı konulara açıklık getirmek gerektiği de ortadadır.
Muhalefet partisi genel başkanının grup toplantısındaki konuşmanın bir bölümü aşağıdadır: "Dedim ki Çin'den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan bu aşı DMO'ya dozu 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi?"

Kendilerinin birinci sorusunun cevabı net "Hayır, 1 milyon doz aşı bedava alınmadı." Ancak devamında, bedava alındığına hükmederek "bedava alınan bu ası" ifadesi ile ikinci sorusuna başlamaktadır. Peşin hükümlü olmak tam olarak budur. 

Belgesiyle açıklamamıza rağmen hala bedava aşı alındığı ifade edilmektedir. Bu kötü niyetli yaklaşıma alışmış olsak da meşru görmemiz mümkün değil. Devamında ise bir aracı firma konusu gündemde tutularak ithamlara devam edilmektedir.

Aracı firma ile tek yetkili distribütör birbirinden farklı yetki ve sorumlulukları kapsar. Tek yetkili distribütör ana firmanın ülkemizdeki tek yetkilisidir. Aracı firma ise birden çok olabilir. Ana üretici birden çok aracı ile çalışabilir. Hatta aracı firmalar yetkili olmadan da aracılık faaliyetleri yürütebilir.

Aracı firma ana firmadan mal alıp kar ile alıcıya satandır. Yetkili firma ise ana firmanın temsilcisi ve müteselsil sorumluluk paylaştığı yetkilidir. Tek yetkili distribütörü aracı olarak tanımlamak ve üzerinden yolsuzluk imasında bulunmak kamuya satış yapan tüm tek yetkili firmaları aracı konuma koyarak yolsuzlukla itham etmek anlamına gelir

Distribütör firmanın pazarlık konusunda hiçbir etkisi olmamıştır. Bakanlığımız ve Devlet Malzeme Ofisi görüşmeleri daha önce açıkladığımız ve Sinovac'ın iki mektubunda da açıkça ifade dildiği gibi üretici firma ile doğrudan yapılmıştır.

Çin’le aramızda kesinlikle bedava aşı anlaşması olmamış, devletimiz Sinovac ile anlaşılan bedellerin dışında hiçbir ödeme yapmamıştır.
 

 

Ayrıntılar gelecek
 
 


Yorum Yazın