Bakan Dönmez: Esnafın elektrik faturalarında muhtemelen yüzde 25 indirim olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir TV programında elektrik fiyatları ve yeni düzenleme ile ilgili ayrıntılar verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, A Haber'e konuk oldu. Bakan Dönmez, elektrik faturalarında yapılacak yeni düzenlemeyle ilgili ayrıntılar vererek şunları söyledi:

“Önce 150 kwh ile başlamıştık, sonra gelen talepleri değerlendirerek 210 kwh’ye çıkartılmıştır. Ocak ayı bizim meskenlerde enerji tüketiminin en fazla olduğu aydır. Kış dolayısıyla böyle bir yoğunluk olur. Neredeyse 3’te 2’si 210 kwh’yi aşmamıştır. O dönemde ticarethanelerle ilgili tek tarife uygulamasını başlatmıştık. Meskende yüzde 64, 65’ini kapsadığımızı söylemiştik. Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz. Burada da amacımız yüzde 65’ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır. Ticarethanede de indirimli tarife olarak adlandıracağımız düşük tarifeli kademe olacak. Cemevlerinde yarı yarıya indirim olacak.”

Muhtemelen yüzde 25 indirim olacak

“Ticarethane grubunda yer edinen esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üstünde çalışmaya başladık. Bu mevzuda emek verme sürüyor. Hem ticarethane hem de konutlarda yeni tarife için gayemiz emek vermeyi 1 Mart’a kadar bitirmek. Esnafın satmaca tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak.”

“Ayarlamanın vatandaşlarımız üzerinde sıkıntı ve zorluk yarattığının farkındayız.Bu süreci bir şekilde atlatmamız gerekiyor.”

Kışı atlatacak gazımız var

Bakan Dönmez, Türkiye'nin kışı atlatacak kadar doğal gazı olduğunu açıkladı. Dönmez, doğal gaz depolarında bir sorun olmadığını belirtti.

 

1000 liralık doğal gazın 750 lirasını devlet ödüyor

Bakan Dönmez, 250 liralık bir doğal gaz faturasında tüm maliyetler yansıtılmış olsaydı 1000 liraya ulaşacağını ve 750 lirasının devlet tarafından karşılandığını açıkladı.


Yorum Yazın