Bakan Bilgin açıkladı, EYT şartını taşıyan kaç kişi var?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Bilgin açıkladı, EYT şartını taşıyan kaç kişi var?
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT teklifinin aralıkta Meclis'e sunulacağını açıkladı. Bakan Bilgin, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var." dedi.

Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bilgin, EYT ile ilgili ilk kez sayı açıkladı. Bakan Bilgin "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var." var.

Şartları taşıyanların yüzde 87'sinin özel sektörde çalıştığını söyleyen Bilgin, "Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Kimse endişe etmesin bu sorun Meclis'te çözülmüş olacak" dedi.

Bakan Bilgin, "Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz" diye konuştu.

Asgari ücret açıklaması

Asgari ücret çalışmalarına da değinen Bilgin, "Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz" dedi.

Bilgin, aralık ayının ilk haftasında komisyonunun toplanacağını hatırlatarak, "Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" ifadesini kullandı.

 


Yorum Yazın