Bahçeli'nin ”Sorosçudur, casustur” dediği Osman Kavala’dan yanıt geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli'nin ”Sorosçudur, casustur” dediği Osman Kavala’dan yanıt geldi
Abone ol
İş insanı Osman Kavala, gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Kavala kendisine yönelik olarak ”Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Bahçeli, geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında CHP 38. Olağan Kurultayı’nda, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam gönderen CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP lideri Özgür Özel’i hedef alarak “CHP ve yönetimine diyorum ki; Selahattin Demirtaş teröristtir, bölücüdür. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir” dedi.

Bir açıklama yayımlayarak Bahçeli’ye yanıt veren Kavala, “Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir” dedi.

Kavala’nın açıklamasının tamamı şöyle:

“MHP Genel Başkanı, benim “Sorosçu ve casus” olduğumu söylemiş. George Soros’la Açık Toplum Vakfı’nın başka yönetim kurulu üyelerininkinden farklı bir ilişkim olmadığını daha önce çeşitli vesilelerle anlatmıştım. Casusluk suçlamasının ilk Gezi davasının beraatle sonuçlanmasının ardından beni hapiste tutmak için yaratılmış olduğu biliniyor. Alenen yasalarımıza aykırı bir şekilde kurgulanmış olan bu çirkin suçlama çürütüldü ve düşürüldü. Hukuksuzlukla malul iddiaların siyaseten kullanılması, en başta demokrasi kültürümüze zarar verir. Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir.”


Yorum Yazın