MHP grup toplantısı notları

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli'den Özgür Özel'e: Aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecek!
Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, 2023 yılının son grup toplantısında bir aradayız. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelere geçmeden önce hepinizi hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerimize en kalbi selamlarımı iletiyor, şükranlarımı sunuyorum.

Meclis’te kabul edilen bütçe için teşekkür

"Bütçe çalışması devletimize ve milletimize hayırlı olsun. Bütçenin bir bütün halinde değerlendirilmelidir. TBMM onayı ile haklarını doğrudan kullanmaktadır. Bütçe özü ile bir kaynak tahsis meselesidir bu da siyasi bir tercihe dayanmakta. Türkiye'nin yüksek hedeflerini sahiplenmiştir. 2024 yılı bütçesine evet oyu verdik ve arkasında durduk. Genel kurul çalışmalarında gösterdiğiniz tutumunuzdan, tavrınızdan dolayı alayınızı kutluyorum.

Bütçe görüşmelerindeki gerginlikler

"Asıl ve akıl yoksunu iddialardan kaçınan, destekleyici, yapıcı, müdahalesini kürsüden yapan, görüşmeleri ihanet seansı gösterisi haline getirmekten sakınan, kavga çıkarmak için fırsat çıkarmak isteyenlere prim vermeyen Türkiye yüzyılı ilk bütçesinin aşamalarında duyarlılık gösteren emek ve mesai harcayan her vekilimize her bürokratımıza, değerli arkadaşlarımızla birlikte tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum."

"Maruz kaldığımız ekonomik sorunlar..."

"Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün ivme, ilham ve iradesiyle maruz kaldığımız ekonomik sorunların üstesinden kademe kademe geleceğimize, fiyat istikrarının tesisiyle beraber milletimizin hak ettiği refah, huzur ve ekonomik rahatlamaya kısa süre içinde ulaşacağına canı gönülden inanıyorum. Biz bu haklı mücadelede her türlü fedakarlığı göstermeye mükellefiz.

"Herkes dikkat etsin!"

"Meyhane solcuları, çarkıfelek gibi dönen döndükçe posaları çıkan meydan ve merdane devrimcileri, boğazın iki yakasına konuşlanmış villalardan kerpiçli evlerden çıkan kahramanları küçük gören kokuşmuşluğun son sürümleri, dinizimi diyanetimizi istismar eden bir avuç insanlık müsveddesi, biz nereden geldiğimizi nasıl geldiğimiz şükretmiş bir kalp güzelliğiyle hamdolsun biliyoruz. Peki siz neyi biliyorsunuz, nereye hizmet ediyorsunuz? Kim ya da kimlerin nam hesabına milli varlığımıza nefret saçıyorsunuz. Yok öyle yağma. Hiçbir haine hiçbir kiralık akıl sahibine milli şerefimizi milli geleceğimizi çiğnettirmeyeceğiz. Herkes dikkat etsin, bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz, kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz.

"Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlar sayesinde ebediyen bizim kalacaktır. İç ve dış işgal cephesi çok iyi bilsin ki irademiz milli mücadele iradesidir. Heyecanımız 104 yıl öne dikmen sırtlarında ayağa kalkan seymenlerin heyecanıdır.

Türkiye’nin artan cazibesine güçlenen imajına günden güne büyüyen itibarına kabuğunu gün be gün çatlatmasına istikrarlı yönetim hayatına gölge düşürmek için en başta terör kartını tedavüle sokmuyorlar mı? Gazze’de süren soykırıma haklı itirazımızı uluslararası meselelere karşı onurlu itibarımız ABD’den AB’ye kadar milli tezlerimizi başkent Ankara vizyonuna muvafık şekilde ileri sürmemiz küresel hasım çevrelerini ürkütmüyor mu? Aleyhimize cephe almalarına sebep olmuyor mu? O nedenle iç ve dış husumet cephesi kolektif bir eylem planı tertibiyle eli ve vicdanı kana bulanmış kiralık tetikçilerini üzerimize salmaktadır. 22 ve 23 aralıkta 12 kahraman evladımızın şehit olması, İsrail’den ABD’ye bazı orta doğu ülkelerinden Avrupa ülkelerine kadar müştereken kurulan saldırı ve suikast düzeneğinin  harekete geçirilmesinin kahredici sonucudur. Tetiği çeken PKK’lı teröristtir ancak silahı temin eden mermiyi veren hedefi gösteren eylem zamanını belirleyen taktik ve stratejik hedefleri tayin den güçler de terörü ve teröristi himaye eden alçaklardır. Türkiye’nin hızını yavaşlatmak, yeni yüzyıl heyecanını azaltmak, milli birlik ve kardeşliğimizi yaralamak için menfur bir operasyon devrededir. Bu operasyonda CHP’nin demlenmesi amaçlanmıştır. Bu operasyonda sözde aydınlar satılmış gazeteciler kimliksiz ve vatansız sivil toplum kuruluşları eşgüdüm halinde atın arabaya koşulduğu gibi koşulmuşlardır.

Her iğrenç yolu deniyorlar gözümüzün içine baka baka diyanetin fermanını okuyorlar, göstere göstere terörizme güzelleme yapıyorlar. Dişimizi sıkıyoruz, sabır diyoruz, herhangi bir taşkın müdahaleye tevessül etmeyelim istiyoruz. ne var mı estirilen tahrik kampanyası sağduyulu ve soğukkanlı duruşumuzu gittikçe sarsıyor. Hınıslı Said isimli bir haine yapılan övgülerden tutun da bütçe görüşmeleri sürecinde gazi meclisin manevi ruhunu ve tarihi dokusunu hırpalayan bölücü mesajlara terör diline kadar görülmedik duyulmadık yaşanmadık hiçbir şey kalmamıştır. TBMM teröristlerin bölücülerin aklanma paklanma barınma sığınma ve meydan okuma yeri değildir. Aksine hizmet eden kim varsa hasmımızdır vatan hainidir.

Mehmetlerimize sıkılan yavrularımızı yetim bırakan teröristlere hangi milletvekili hoşgörüyle yaklaşıyorsa suçludur tarih ve millet önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır. Biz TBMM’de terörist düşman katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz.

57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılsın.

Yeni anayasa sürecinde AYM statüsünün üye yapısının, yargılama usullerinin, radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasını öneriyorum.

Dördüncü önerim de TBMM genel kurulunda anlam ve ahlaki bağlayıcılığını temelden  kaybeden kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesidir.

Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını kara cübbeli işbirlikçiler nasıl yapacaktır?

AYM’nin başkan ve üyeleri kulak verin bana şehitlerimizin omuzlarında vatan toprakları emanet edildi onların destekçileri aramızda dolaşıyor hala adaletin ve hukukun onurunu sahiplenmeyecek misiniz? Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü senin ipin kimin elindedir?

(DEM Partililere) Bize göre çözüm bellidir o da terörü ve teröristleri topluca imha etmek, bölücü destekçilerin acımasızca kökünü kazımaktır! Adalet bu sayede yerini bulacaktır.

“CHP, DEM’in peşinde yuvarlana yuvarlana köşesini siyasi kişiliğini milli mensubiyetini, ahlaki ve tarihi mirasını kaybetmiştir, CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçmiştir, hepsine birden yazıklar olsun diyorum!

Bugünkü CHP DEM kadar milli güvenlik tehdididir.

Özgür Özel zıvanadan çıkmış, zırzop siyasetiyle bindiği dalı kesmeye başlamıştır. Bu gafilin sonunda kafese alınıp bölücülük narkozuyla uyuşturulduğu ortadadır .

CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçmiştir, hepsine birden yazıklar olsun diyorum!

CHP Genel Başkanı’nın Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlardan sonra başarılı Milli Savunma Bakanımıza saldırması alçaklıktır, korkaklıktır, bunlar terör örgütüne vekalet etmektir.

Milli Savunma Bakanımızın TSK Komuta Heyetinin kahraman asker ve polislerimizin sonuna kadar milli olarak sonuna kadar arkasındayız."


Yorum Yazın