Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü Mayıs ayının kaçıncı haftası? Babalar Günü için hediye önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü Mayıs ayının kaçıncı haftası? Babalar Günü için hediye önerileri
Abone ol
Babalar Günü her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor. Babalar Günü öncesinde henüz hediyesini almayan veya hediye önerisi araştırmasını sürdüren bireyler Babalar Günü ne zaman bu Pazar mı sorusuna yanıt arıyor. İşte Babalar Günü tarihi ve hediye önerileri...

Babalar Günü hediye önerileri, 19 Haziran 2023 Pazar gününe az bir süre kala vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Birçok kişi alışveriş portallarında giyim, ayakkabı, kişisel bakım, iç giyim, spor ve outdoor, elektronik gibi kategorileri incelemeye başladı. Peki Babalar Günü ne hediye alınır? En özel ve güzel Babalar günü hediye önerilerini haberimizde sizler için derledik.

Babalar Günü hediye önerileri nelerdir?

Müzik tutkunu babanıza Müslüm Baba’dan şarkılar

Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses’in en sevilen parçalarının bir araya geldiği “Müslüm Baba Film Müzikleri”, jazz müziğin en etkili piyanistlerinden Mccoy Tyner’ın “Inception” adlı albümü, Amerikan bağımsız sinemasının özgün isimlerinden Quentin Tarantino’nun filmlerine damga vuran müziklerinin derlendiği “Tarantino The Collection”; sevdiği müzik türüne göre babanıza hediye edebileceğiniz plaklardan. Bluetooth özellikli Crosley Voyager ve modern görünümüyle dikkat çeken ahşap Lenco LS-10WD; müzik tutkunu babanızın plaklarını keyifle dinlemesi için kaliteli ve sıradışı tasarımlara sahip pikaplar.

Oyuncu babanızı Lego ile Star Wars’a götürebilirsiniz

665 parça legodan oluşan Star Wars Ölüm Yıldızı Hendek Akını yapım seti, galaksiyi babanızın parmaklarının ucuna getirirken Star Wars’un Yeni Bir Umut’u onu, filmi ilk izlediği zamana götürecek. Yılın en ilgi çekici yapımlarından aksiyon/bilim kurgu oyunu Returnal ve özellikle oyuncak araba koleksiyoncularının favorisi olacak Maisto Model Araba, oyun sever babanızı sevindirecek hediyeler arasında.

İşkolik babalara özel

Scrikss’in 50. yılına özel olarak ürettiği Herıtage özel kalem serisinden platin dolma kalem, Scrikss ajanda ve tükenmez kalem seti, kapağı vegan deriden üretilen Victoria's Journals planlama defteri, liderlik ve kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören’in “İş Yaşamında 100 Kanguru - Yönetim Liderlik ve İş Yaşamı” adlı kitabı; iş disipliniyle çevresine ilham olan babanız için ideal hediyeler.

Teknoloji takipçisi babalara

E-kitap okuma ve not alma işlevlerini birlikte sunan Kobo Elipsa e-okuyucu sayesinde babanız en sevdiği kitapları istediği yere, istediği zaman rahatça taşıyabilecek. Üstün kullanım kolaylığı ve görüntü kalitesiyle GoPro Aksiyon kamerası, nostaljik tasarımı ve fotoğrafları daha geniş açıdan yakalama özelliğiyle Fuji Instax Wide, en güzel anları ölümsüzleştirmesi için babanızın yanında olmaya değer hediyeler. 70 metreye kadar etkili kumandasıyla fotoğraf ve video çekme özelliklerine sahip Corby Drones; 14 dakikaya kadar havada kalabilmesi ve katlanabilir olmasıyla her teknoloji sever babayı heyecanlandıracak bir hediye.



BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sonora Smart Dodd, bir ABD İç Savaş gazisinin kızıydı. Dodd, babaların da Anneler Günü gibi özel bir günleri olması gerektiğini düşündü. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu yalnız büyüttü.

Bu durum sebebiyle Sonora Smart Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara girişti.

Fakat söz konusu çalışmalar o tarihe yetişmedi. Bu nedenle kutlamalar haziran ayının 3. pazar gününe ertelendi.

BABALAR GÜNÜ İLK KEZ NE ZAMAN KUTLANDI?

Bu nedenle Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır.
 


Yorum Yazın