Azerbaycan mutfağının en iyileri...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycan mutfağının en iyileri...
Abone ol
Azerbaycan mutfağı Türk mutfağına uzak olmasa da farklılıkları var. Hem yakın hem farklı lezzetleri denemek isteyenler için en iyileri seçtik.

Azerbaycan'ın  farklı lezzetlerini deneyimlemeniz için en sevilen lezzetleri sizler için derledik.


Enenevi Plov

Türkler tarafından Azeri pilavı olarak bilinen Enenevi Plov, lezzetli malzemelerden oluşuyor. Kestane, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru mürdüm eriği, badem, çeşitli baharatlar ve kuşbaşı et ile hazırlanan yemeğin yanına ince ve uzun pirinç ile yapılan safranlı pilavda eşlik ediyor ve ortaya tadına doyulmayacak bir lezzet çıkıyor.

Turşu Sıyık

Pirinç, havuç, ıspanak, kuzukulağı ve ekşi pestil'in  ile hazırlanan bu çorba Azerbaycan mutfağının sevilenlerinden.

Piti Aşı

Azeri mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kuru erik bu yemekte de yerini almış. Nohut, ve kemikli koyun etinin başrol oynadığı piti aşını yada Bozbaş isimli yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

Ovrişte

Kuzu eti ve kestanenin enfes uyumu! Bu lezzete bayılacaksınız!

Fetir

Bildiğimiz bazlama kardeş ülkemizde fetir olarak adlandırılıyor. 

Yarpaq Dolması

Bizim yaprak sarmamızdan tek farkı adı. 

Şekerbura

Azerbaycan’da özellikle de Nevruz bayramlarında boy gösteren leziz bir kurabiye olan Şekerbura’nın içi bolca fındık, badem, ceviz içi ve kakule ile dolduruluyor üzerine de çatalla çentikler atılıp pişiriliyor.


Yorum Yazın