Ayşe Sucu, Sözcü'ye veda etti: Hakikat bir gün açığa çıkar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayşe Sucu, Sözcü'ye veda etti: Hakikat bir gün açığa çıkar
Abone ol
Köşe yazarı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu'nun Sözcü gazetesindeki köşe yazılarına son verildi. Sucu, 14 yıl boyunca köşe yazarlığını yaptığı Sözcü gazetesine son yazısıyla veda etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, 14 yıl boyunca köşe yazarlığını yaptığı Sözcü gazetesine veda etti. Gazeteci Saygı Öztürk aracılığıyla yazılarına son verildiğini öğrenen Sucu, Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüştüğünü paylaştı. Görüşmesinde "Sebep Genel Başkan yardımcılığınız hem orada hem burada olmuyor" cevabını aldığını paylaşan Sucu son köşe yazısını "Allahaısmarladık" başlığıyla yayınladı.

Hangi gazetecinin hangi görüşü savunduğunu kamuoyunun bildiğini savunan Sucu X hesabından, 'Ben altı yıldır İYİ Parti'de idim ve yazmama müsaade edildi. Siyaset yazıları yazmadım. İYİ Parti'nin propagandasını yapmadım. O halde değişen ne? Din ve ahlak yazılarım mı? İttifak mı? Hakikat bir gün açığa çıkar. ' diyerek yazısını paylaştı.

 

 

"Diğer taraftan gazete köşe yazarlarının büyük çoğunluğunun hangi partiyi desteklediğini yazılarından anlamanız mümkün. Herhangi bir partiye üye olsalar da olmasalar da duruşlarını çok net ortaya koyarlar. Eleştirmek için söylemiyorum, hangi gazetecinin hangi siyasi görüşte olduğunu kamuoyu bilir. Oysa ben hiçbir köşe yazımda İYİ Parti’nin adını dahi geçirmedim. Her daim etik, estetik, dini ve ahlaki değerler üzerinden kalemimi yürüttüm. Bu konudaki hassasiyetimi bilmeyen yoktur; günlük politik dilden uzak dururum ve siyaseti ahlak zemininde değerlendiririm. Çünkü bana göre siyaset ahlaktır.

Çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve ahlaksızlığın zirve yaptığı bu dönemde kalemim bunları haykırmaya çalıştı. Konuşma yaptığım farklı muhitlerde bu açıdan değerlendirildiğimi ve takdir gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim.

Şaşırmış ve üzülmüş olsam da bana on dört yıl boyunca köşe açan ve yazılarımın noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayan SÖZCÜ’ye ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de kuşkusuz siz okurlarıma; desteğinizi ve muhabbetinizi hep üzerimde hissettim. Beni unutmayacağınızı biliyorum..."


Yorum Yazın