Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olay ne?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olay ne?
Abone ol
Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ayhan Bora Kaplan olay ne? Haberimizde...

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında Erzurum’da doğdu. Çocukluğu Ankara’da geçti.

Ankara’da yer altı dünyasında "Kaplan" grubu olarak bilinen ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiasına göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın ekibine yönelik operasyon devam ediyor. Esenboğa Havalimanı'nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına alınan Kaplan'ın ekibine yapılan operasyonlarda 20 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 25'e yükseldi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirildi. Şüphelilerden birisinde çok sayıda çocuk pornografisi görüntüleri ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu öne sürülen Ayhan Bora Kaplan, Ankara Sulh Ceza Hakimliğince tutukladı.

Ayhan Bora Kaplan olayı ne?

Ankara'da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik önce deşifre olmuş, ardından yurtdışına kaçmıştı. Zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Serdar Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapan birçok isim ile halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürmüştü.

İddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış, yapılan aramalarda evlerinde bulunan dijital materyallere el konulmuştu.

İFADELERİNİN ARDINDAN 3 MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Yaşananların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı veMülkiye başmüfettişleri görevlendirildi. Müfettişler, 8 Mayıs'ta Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın ifadesine başvurdu.

İfadelerin alınmasının ardından 9 Mayıs tarihinde 3 müdür de açığa alındı. Mülkiye başmüfettişlerinin, 'Gizli tanık üzerinden soruşturmayla ilgisi olmayan siyasetçi ve bürokratların isimlerinin dosyaya neden sokulmaya çalışıldığı, operasyon için üstten talimat alınıp alınmadığı, gizli tanığa ifadesinde geçirmek için söylenen isimlerin nasıl belirlendiği, emniyet görevlisi dışında bu süreçte başka kim veya kimler var, dışarıdan bir talimat alınıp-alınmadığı' gibi kritik soruları yönelttiği öğrenildi.

“Ayhan Bora Kaplan suç örgütü” davası iktidar içi krize dönüşürken, soruşturmaya ilişkin yeni gelişme yaşandı.

Ayhan Bora Kaplan davasının ‘firari’ gizli tanığı Serdar Sertçelik’in açıklamaları sonrası  Ankara Emniyeti'nde görevli üç polis müdürü ve bir komiser önce görevden uzaklaştırılmış, ardından gözaltına alınmıştı.

GÖZALTI SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gizli tanık Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "S.S.’nin yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır" denildi.

Soruşturmada gözaltı sayısı 8'e yükselmiş oldu.


Yorum Yazın