Aydoğan Topal'dan uluslararası düet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydoğan Topal'dan uluslararası düet
Abone ol
Aydoğan Topal'a, Gürcistanlı müzisyen Dato’nun eşlik ettiği Janaya bugün tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Başarılı müzisyen Aydoğan Topal’ın yeni çalışması “Janaya” (28 Kasım) bugün tüm dijital platformlarda yayınlandı. 

Uzun yıllardır müzik dünyasının ve müzikseverlerin yakından tanıdığı Aydoğan Topal’a yeni şarkısı Janaya’da Gürcistanlı müzisyen Dato da eşlik etti. 
Küresel birçok başarısı bulunan ve bu başarıları ödüller taçlandırılan Topal, önceki sene Tiflis’te 15.si düzenlenen Kafkasya Müzik Ödülleri’nde “Yılın En İyi Sanatçısı” ödülünü alırken tanıştığı Dato’nun isteği üzerine beraber bir çalışma yapma fikrine sıcak bakmıştı. 

Dinleyicisinde güzel duygular uyandırmayı ve içini kıpır kıpır etmeyi amaçlayan “Janaya” da çalışmaların sonuna gelindi. Titiz bir sürecin ardından iki müzisyen Janaya isimli çalışmalarını bugün müzikseverlerle buluşturdu. 

Biyografi Janaya

Aydoğan Topal, ilkokul ve lise eğitimini Artvin'in Hopa ilçesinde tamamladı. Müziğe olan tutkusunu genç yaşta keşfeden sanatçı, klavye, bağlama, koltuk davulu ve gitar çalmayı kendi geliştirdiği bir teknikle öğrendi.

Aydoğan Topal 1999'da lise eğitimini bitirdikten sonra , kendisini tamamen müziğe adayarak , memleketi Hopa’da verdiği ilk konseri ve sonrasında Türkiye’nin bir çok şehrinde verdiği konserler ile adını duyurma başarısı göstermiştir. Dünyanın bir çok yerinde verdiği konserler ile globalde tanınma başarısına ulaşarak ilerlemeler kaydetmiştir.

Sürekli kendini geliştirmeyi ilke edinmiş sanatçı, Müzik endüstrisinde üretimin önemini vurgulamış, söz ve bestesi kendisine ait yayınlanmış 25 eseri bulunmaktadır. Kaydedilmeyi bekleyen yüzün üzerinde eseri bulunmaktadır.

2023'ün son aylarında Gürcistan’ın önemli sanatçılarından olan Dato ile işbirliği yaparak hazırladığı "Janaya" adlı düet şarkısını küresel bir izleyici kitlesine sunmayı hedefliyor. İstanbul'da kaydedilen ve klibin İstanbul görselleriyle hazırlanan “Janaya”isimli gürcü halk şarkısı Rusya başta olmak üzere birçok ülkede yayınlanması planlanıyor.

Projeler:

2009 - Heyyamo (Albüm)

2014 - Dere (Tekli)

2017 - Kuzey (Albüm)

2018 - Unutamam Seni (Tekli)

2021 - Tut Elimden (Tekli)

2022 - Anacuğum (Tekli)

2023 - Janaia (Dato & Aydoğan Topal)

Janaya Hikayesi

2021 yılında gürcistan Tiflis’te 15. si düzenlenen Kafkasya Müzik Ödüllerinde Yılın En İyi Sanatçısı ödülünü aldım. O dönemde ortak arkadaş vesilesiyle Dato ile tanıştım. Gürcistan başta olmak üzere Rusya,Ermenistan,Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan gibi bir çok ülkede sevilen bir sanatçı. Beraber bir şarkı yapmalıyız diyerek başladığımız bu hikaye sonuca ulaştı ve 28 kasımda yayımlanacak.

 


Yorum Yazın