Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın hayatı kitap oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın hayatı kitap oldu
Abone ol
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Atadan'ın hayatı, araştırmacı yazar Nüket Aşkın tarafından 'Sırlarıyla Atatürk'ün Kız Kardeşi Makbule Hanım' adıyla kitaplaştırıldı.

Nüket Aşkın, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda, Osmanlı Arşivi, Cumhuriyet Dönemi Arşivi, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Tarih Arşivi, Dışişleri Türk Diplomatik Arşivi'nde ve Milli Kütüphane'de aylarca süren araştırmalarının ardından kitabı yazdı. 328 sayfa kitapta, aralarında ilk kez gün ışığına çıkan Mustafa Kemal Atatürk, Makbule Hanım ve Zübeyde Hanım'a ait mektup ve fotoğrafların da olduğu 165 kaynak ve belge yer aldı.

'Çocuk Makbuş', 'Savaş yıllarındaki genç Makbule', 'Cumhuriyet yıllarındaki Makbule Hanım' ve 'Atatürk'ün vefatı sonrası Makbule Atadan' olmak üzere 4 bölümden oluşan kitabın kapağında Makbule Hanım'ın 1927'de Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı merdivenlerinde elini öperken çekilen fotoğraf yer aldı.

Kitapta Atatürk ve Makbule Hanım'ın çocukluğu, Atatürk ile İsmet İnönü arasındaki anlaşmazlıklar, Makbule Hanım'ın yaptığı iki evliliğe ilişkin bölümler yer aldı. Kitapta, Mustafa'nın yaralı halde bulduğu karga ile kurduğu dostluğun anlatıldığı bölüm de dikkat çekti.


Yorum Yazın