ASMMMO Üyeleri Kuruluş Yıldönümü’nde Selçuk Balcı ile coştu…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASMMMO Üyeleri Kuruluş Yıldönümü’nde Selçuk Balcı ile coştu…
Abone ol
Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) 34. Kuruluş Yıldönümü’nü Selçuk Balcı konseriyle kutladı. Şenliğine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı konuşmada, ‘’Belediyenin bütün harcamalarını kamunun gözü önünde ve şeffaf olarak yaptıklarını, içinde insan olmayan projelere yatırım yapmadıklarını’ söyledi.

ASMMMO 34. Kuruluş yıldönümü şenliği Selçuk Balcı’nın coşkulu konseriyle gerçekleşti. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan şenlikte binlerce mali müşavir, aileleriyle birlikte büyük bir coşkuyla eğlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan konserde açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Başkanı Turgut Bahadır, Ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini, enflasyon ve kur farkları nedeniyle milyonlarca insanın etkilendiğini, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini’ belirterek; ‘’Ülke ekonomisine son derece önemli katma değer yaratan bir mesleğin mensupları olduklarını, mesleki sorunlarının çözümü için ilgililerin gereken önemi vermesi’’ gerektiğini ifade etti. Bahadır 1 yıl içinde yaptıkları faaliyetlerden başlıklar sunduğu konuşmasını, ‘’Güzel günlere olan inancımızla;  Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik cumhuriyet’te yaşayan, tüm bireylerin inancına, yaşayış biçimine, hak ve özgürlüklerine sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz.’’ sözleriyle tamamladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yaptığı konuşmada, ‘Mali müşavirlerin ülke ekonomisine yaptıkları katkılardan söz ederek, şeffaf ve dürüst belediyeciliğin her zaman halkta bir karşılık bulduğunu’’ ifade etti.

ASMMMO’nun 34. Kuruluş Yıldönümü şenliğine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şeffaf belediyecilikten söz ettiği konuşmasında şunları söyledi: 

‘’Türkiye’de kamuda çalışanlar şeffaf oldukları sürece işler çözülür. Bizler 5 yıldır Ankara’da Kent Konseyi’ni kurduk. Kent Konseyi’nin 1800’ün üzerinde bileşeni var. Tek başımıza karar almıyoruz. Ankara için aklı olan, söyleyecek sözü olan herkesi dinliyoruz. Onların verdikleri kararları Belediye Meclisimize getirip oybirliğiyle karar alıyoruz. Aynı zamanda da sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle de işbirliği yapıyoruz. 

Şeffaflık derken bütün ihalelerimizi, belki de Türkiye’de ilk kez, 4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayınladık ve yayınlamaya devam ediyoruz. Belediyenin bütün harcamalarının kamunun gözü önünde olmasını istiyoruz. Şeffaf olmanın yanında belediyemizin web sayfasından tüm harcamalarımızı izleyebiliyorsunuz kuruşuna kadar. Ankara Büyükşehir nereye ne kadar para harcamış hepsini görebiliyorsunuz. Bunun hesabını neden veriyoruz, çünkü bizim kullandığımız bütçenin, paranın sahibi sizsiniz. Dolayısıyla sizden aldığımız bu emaneti doğru harcamamız lazım. 

Amacımız tek başına değil, ortak akılla Ankara’yı yönetmektir. Sizlerden aldığımız parayı içinde insan olmayan yatırımlara harcamak niyetinde değiliz. Sadece bir yandan sosyal destekte bulunurken bir yandan da kentin kalkınması, turizme açılması için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Amacımız, başkentimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde, dünya başkentleriyle yarışır hale getirmektir. Önümüzdeki dönemde de bunu sürdürmeye çalışacağız.’’

Mansur Yavaş’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan sanatçı Selçuk Balcı ve ekibi söyledikleri türküler, horonlar ve halaylar eşliğinde programını tamamladı. 


Yorum Yazın