Asgari ücrete ara zam için Bahçeli’den destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asgari ücrete ara zam için Bahçeli’den destek
Abone ol
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milyonların gündeminde yer alan "asgari ücrete zam" da gündeme getirildi. “Asgari ücretle ilgili bir düzenleme gelir mi?” sorusuna yanıt veren Bahçeli, "Bu herkesin asli görevi olmalı. Buna benzer teklifler gelirse gereken katkıyı sağlarız" dedi.

"Asgari ücrete ara zam yapılacak mı" sorusu kamuoyunun gündeminde. Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklanmasına rağmen asgari ücrete ikinci zam beklentisi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” dedi.

Program için Kızılcahamam'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asgari ücrete ara zam sorusuna yanıt

“Asgari ücretle ilgili bir düzenleme gelir mi?” sorusuna yanıt veren Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olanların refah seviyesini yükseltmek bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Buna benzer bir teklif gelirse biz de gerekli katkıları yaparız” ifadeleri kullanıldı.

Bahçeli'den sokak hayvanları tartışmasına ilk açıklama

Sokak hayvanlarına dönük yasal düzenleme bir süredir tartışma konusu. Bahçeli, durumu "Çok tehlikeli" olarak ifade ederken "Zannediyorum ki Meclis ve hükümet nezdinde ele alınacak. Belediyeler nezdinde tasarruf sağlanak" dedi.

MHP lideri, "Sokak hayvanları sevgisi üzerine aşırı yorum yapanlar sokak hayvanlarından şikayet eder hale geldi" ifadelerini de kullandı.


Yorum Yazın