Arizona’da konut yapımına sınırlama getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arizona’da konut yapımına sınırlama getirildi
Abone ol

ABD’nin Arizona eyaletindeki Phoenix’te, yer altı su kaynaklarının hızla kaybolması sebebiyle yeni konut faaliyetlerine müsaade verilmeyeceği duyuruldu.

Arizona Valisi Katie Hobbs, başka eyalet yetkilileri ile düzenlediği basın toplantısında, yer altı su kaynakları problemine dikkati çekti. Hobbs, yer altı sularının, yıllarca aşırı kullanım ve iklim değişikliği kaynaklı kuraklık sebebiyle hızla kaybolmaya başladığını, bu yüzden eyaletin Phoenix bölgesindeki yeni konut yapımına müsaade verilmeyeceğini bildirdi.

”Şehrin konut gelişimini etkileyecek”

Yeni bilimsel çalışmaların yer altı sularına dayanan Phoenix’teki gelişmeyi uzun vadede destekleyemeyeceğini gösterdiğini kaydeden Hobbs, yer altı sularının yetersizliğinin nüfusu hızla artan Phoenix şehrinin konut gelişimini etkileyeceğini söyledi.

Yetkililer, duyurunun zaten onaylanmış projeler için geçerli olmadığını ancak yeni inşaatlara müsaade verilebilmesi için müteahhitlerin yerel yer altı suyu olmayan bir kaynaktan 100 yıl boyunca ”garantili su kaynağı” sağlayabileceklerini kanıtlamak zorunda kalacaklarını vurguladı.

Arizona ve başka güneybatı eyaletleri, iklim değişikliğine bağlı kuraklıklar sebebiyle son yıllarda ciddi su sıkıntısı problemi ile karşı karşıya bulunuyor.

 


Yorum Yazın