Apple Music’e Dolby Atmos desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Apple Music’e Dolby Atmos desteği
Abone ol
Apple Music, efsane DJ Jeff Mills'in özel mix'ini piyasaya sürdü. Dolby Atmos destekli mix, sürükleyici ses sunuyor.

Dolby Atmos ile ortaklaşa oluşturulmuş olan Apple’ın uzamsal sesi, kulaklıklarla surround (çevreleyici) ve 3D ses sağlamak üzere tasarlandı. Böylece bu teknoloji Apple’ın dediği gibi, çok boyutlu ses ve netlikle sürükleyici bir ses deneyimi yaşatıyor.

Şirket, uzamsal ses içeriğine yönelik baskısına, yeni DJ setleri ve iş birlikleriyle devam ediyor. Bugün de Apple Music, ilk kez Apple Music’te yayınlanabilen Spatiol Audio‘da DJ miksajlarının etkinliğini duyurdu.

2022'nin birinci çeyreğini kapsayan küresel akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin rapora göre Samsung, Apple'ı geçti.

Apple Music, her ay yeni karışım ekleyecek

Detroit merkezli DJ ve yapımcı olan Jeff Mills, etkinliği ‘Outer to Inner Atmosphere: The Escape Velocity Mix‘ adlı bir saatlik özel bir mix ile başlatacak. Aynı zamanda bu set, dünyanın en iyi DJ’leri ve yapımcılarının vitrini olan Apple Music’in One Mix serisini yeniden piyasaya sürüyor. Bu mix’teki parçaların birçoğu, Mills’in uzun zamandır çalıştığı plak şirketi Axis Records‘tan geliyor. Şirket, bundan sonra her ay yeni karışımların ekleneceğini de söylüyor.

Apple Music’in Küresel Dans ve Elektronik Müzik Başkanı Stephen Camphell konuyla ilgili açıklamasında, “Hem abonelerden hem de içerik oluşturuculardan uzamsal sese yanıt inanılmazdı ve sesteki bu yeniliği genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi ve şunları ekledi:

Jeff Mills’in Uzamsal Ses alanında ilk One Mix’imizi yaratması bir onurdur. O, Outer to Inner Atmosphere: The Escape Velocity Mix ile konsepti hayal edebileceğimizden daha ileri bir boyuta taşıyan gerçek bir tekno öncüsüdür.

Bunun yanı sıra Apple Music, One Mix’in geri dönüşüne ek olarak, Spatial Audio’da yeni bir ‘Boiler Room‘ canlı kayıt seti de paylaştı. Bu 15 mix, dünyanın dört bir yanındaki gece kulüplerinde ve festivallerde görüldü. Apple’ın DJ karışımlarına odaklanması, müzikleri uzun karışımlarda yer alan sanatçıları telafi etmesi için yeni bir yöntem olarak görülüyor.


Yorum Yazın