"Anayasa Mahkemesi'nden sürpriz bir karar çıkabilir" iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Anayasa Mahkemesi'nden sürpriz bir karar çıkabilir" iddiası
Abone ol
Anayasa Mahkemesi'nin HDP kararının siyaseti yeniden şekillendireceği belirtilirken, "Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat . HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir" değerlendirmesi yapıldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "HDP kararı siyaseti yeniden şekillendirecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Selvi, bugünkü yazısında, HDP kaynaklarından edindiği izlenimin, kapatma davasına karşı mücadele edecekleri yönünde olduğunu belirterek, "HDP’yi feshedip DBP’ye geçme seçeneği üzerinde durulmuyor. HDP, kapatma davaları ile büyüyen bir siyasi gelenekten geliyor. O nedenle kapatma davasını yeni bir mücadele zemini olarak kullanmayı düşünüyorlar." dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ’NE DİKKAT

HDP hakkında kapatma davası açıldı diye bunun otomatik olarak kapatılacağı anlamına gelmediğini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

"HDP geleneğinden şimdiye kadar 7 parti kapatıldığı için kapatma davasının açıldığı andan itibaren HDP’ye kapatılmış muamelesi yapılıyor. Ama Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlaliyle ilgili verdiği kararlar dikkate alındığında, ‘Aç-kapa-ARTEMA’ reklamındaki gibi olmayabilir.

HDP kararı siyaseti yeniden şekillendirecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan sonuçları olacak. O nedenle Anayasa Mahkemesi’ne dikkat diyorum. HDP’nin kapatılması güçlü bir olasılık olmasına rağmen sürpriz bir karar da çıkabilir."

CHP VE İYİ PARTİ'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRİR

Habertürk yazarı Kübra Par ise terörle iltisaklı bir devam partisi kurulmasın diye partiye mensup tüm siyasetçilerin, ayrım yapılmaksızın 5 yıl boyunca siyasetten menedilmesinin, bölge seçmeni açısından ciddi bir hayal kırıklığı ve kopuşa neden olabileceğini kaydetti.

Par, "Gelecek seçimler üzerinde de etkileri olur kuşkusuz. Muhalefet blokunu kesin bir biçimde güçlendirir çünkü HDP diye bir parti kalmazsa Millet İttifakı’na “HDP ile gizli iş birliği” suçlaması da yapılamaz. CHP ve İYİ Parti’nin eli rahatlar. HDP seçmeni blok halinde Millet İttifakı’na oy verir. Sadece HDP seçmeni değil AK Parti’ye oy veren Kürt seçmen de memnun olmaz bu durumdan. Deva ve Gelecek Partisi, muhafazakâr Kürt oyları kazanmak için uzunca bir süredir çalışıyordu. Andımız tartışmasında da bu pozisyonlarını perçinlediler. Dolayısıyla HDP’nin kapatılmasından yana tavır alması AK Parti’nin muhafazakâr Kürt oyları büyük oranda kaybetmesine yol açar" dedi.
 


Yorum Yazın