Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko maçındaki hakem kararları çıldırttı: Murat Murathanoğlu, Ömer Onan’a açtı ağzını, yumdu gözünü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko maçındaki hakem kararları çıldırttı: Murat Murathanoğlu, Ömer Onan’a açtı ağzını, yumdu gözünü!
Abone ol
Ünlü basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu, verilen hakem kararları büyük tartışmaya neden olan Efes – Fenerbahçe maçının ardından TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan’a yönelik çok sert ifadeler kullandı. Murathanoğlu eleştirilerini “yazıklar olsun” diyerek bitirdi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes, sahasında ağırladığı Fenerbahçe Beko'yu 97-91 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Ancak maçtan çok hakem kararları tartışma konusu oldu. 

Maçın son düdüğüyle birlikte Fenerbahçeli yöneticiler, hakemlerin peşinden sahaya girdi ve ortalık karıştı. Maçın sonrasında ise Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, Anadolu Efes mağlubiyetinin ardından laptop ile yayına geldi ve hakem kararlarını izleterek eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe’den gelen açıklama

Hakemlerin fiyasko kararlarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü de ‘Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan maç sonucunu tayin eden hakemlerin açıklamasını bekliyoruz’ başlıklı bir açıklama yayınladı:

“Bu akşam Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu play-off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi.

 Karşılaşma maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı.

 Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir.

 Bu maç Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Efes’e armağan edilmiştir.

 Anadolu Efes’in maç boyunca 32 serbest atış kullanmasına izin verilirken, bu sayı Takımımız için yalnızca 12 olarak kalmış; üstelik maçın karar anlarında Takımımız aleyhine çalınan ve çalınmayan çok kritik fauller maçın kazananını belirlemiştir.

 Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ivedilikle bekliyoruz.

 Bugün yaşanan son örnek olan basketbol maçından hareketle Türk sporunda branş fark etmeksizin görevi ve sorumluluğu olan herkes şunu bilmelidir ki;

 Türk sporunda hemen her branşta yaptığı maddi manevi yatırımlar, eşsiz fedakarlık, tarifsiz emekle; marka değerini, rekabeti ve reytingi ayakta tutan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe’nin sahalarda ve salonlarda göz göre göre, açık açık haksızlığa uğratılmasına dur demenin zamanı gelmiştir.

Oynanacak maçları, ortaya konan mücadeleyi, verilen emekleri hakkıyla yönetmeyecek, sonuçları hakemlerinizle belirleyecekseniz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız ve cevabımız en sert şekilde olacaktır.”

Murat Murathanoğlu’ndan Ömer Onan’a zehir zemberek sözler

Eleştiriler bununla da kalmadı. Deneyimli basketbol yorumcusu ve spikeri Murat Murathanoğlu, Eski Fenerbahçe oyuncusu da olan TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan hakkında çok sert sözler söyledi:

 

 

"TBF Genel Koordinatörü Sn. Ömer Onan... Artık bir açıklama yapmak zorundasın. 

Bana organize saldırılar gelecektir, zaten yıllardır geliyor. Takipçi kaybediyorum, hiç umurumda da değil. Yorumları okumuyorum. Zaten toprak kokusu geliyor, bunlara mı takacağım. 

Ama ikinci maçta Büyük(!) Euroleague hakemimiz Emin Moğulkoç niye Wil Clyburn'e iki kez teknik faul çalması gereken pozisyonları es geçti. Halbuki kendisi çok sever teknik faul çalmayı... 

Bu akşamki rezalet için ne diyeceksin acaba Ömer Onan? 

Forması Ülker Sports Arena'da asılı bir Fenerbahçeli(!) olarak, bu gece uyuman mümkün olmayacaktır sanırım... 

Hakikaten görüşlerini merak ediyorum Ömer Onan. Fenerbahçe Beko taraftarı da öyle...

İkinci ve üçüncü maçın hakemleri bu sezon tekrar görev alacak mı? Ceza gelecek mi?

Itoudis'in yanlışlarını bile eleştirmemize izin vermediniz.

Yazıklar olsun. 

Evet troller maçı farklı gözlüklerle izlediğiniz için ateş serbest..."


Yorum Yazın