Amazon'dan yapay zeka şirketi Anthropic'e 2,75 milyar dolar ek yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amazon'dan yapay zeka şirketi Anthropic'e 2,75 milyar dolar ek yatırım
Abone ol
Amazon, yapay zeka şirketi Anthropic'e 2,75 milyar dolar daha yatırım yaparak şirketteki toplam yatırımını 4 milyar dolara çıkardı.

Amazon'un, Anthropic ile gelişmiş üretken yapay zeka alanında stratejik bir işbirliği başlattığı duyuruldu. Açıklamada, bu ayın başlarında Anthropic'in Claude 3 model ailesinin tanıtıldığı ve modelin gelişmiş zeka, insana yakın tepki verme seviyeleri, gelişmiş yönlendirilebilirlik ve doğruluk ile yeni görüş yetenekleri sergilediği belirtildi. Model ailesinin en akıllısı olan Claude 3 Opus'un, sektör karşılaştırmalarına göre, akıl yürütme, matematik ve kodlama alanlarında mevcut diğer modellerden daha iyi performans gösterdiği vurgulandı.

Ayrıca, geçen yıl eylül ayında 1,25 milyar dolarlık başlangıç yatırımı sonrasında bu ay yapılan 2,75 milyar dolarlık ek yatırım ile Anthropic'teki toplam yatırımın 4 milyar dolara çıkarıldığı ifade edildi. ABD basınında çıkan haberlere göre, Amazon'un bu yatırımın, şirketin otuz yıllık tarihindeki en büyük dış yatırım olduğu belirtildi.

Amazon, Eylül 2023'te yaptığı duyuruda, Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatırım yapacağını ve şirkette azınlık hissesine sahip olacağını açıklamıştı. Anthropic'in gelecekteki temel modellerinin geliştirilmesinin hızlandırılması ve bu modellerin Amazon Web Services (AWS) müşterileri için geniş çapta erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.


Yorum Yazın