Altın Portakal Film Festivali neden iptal edildi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın Portakal Film Festivali neden iptal edildi?
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. Peki Altın Portakal Film Festivali neden iptal edildi?

Kanun Hükmü belgeselinin film seçkisinden çıkarılmasıyla kriz yaşanan 60. Altın Portakal Film Festivali iptal edildi.  Altın Portakal,  44 yıl sonra ikinci kez iptal edilmiş oldu.

Altın Portakal Film Festivali neden iptal edildi?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, süreci yönetememekle eleştirdiği Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun da görevine son verildiğini açıkladı.

Festival Jüri Başkanı Demet Akbağ da Böcek'in iptal kararı öncesinde görevinden istifa etmişti. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivale desteğini çektiğini açıklamıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız" denilmişti.

Bakanlık Antalya Spor Salonu'nun festivale tahsisini iptal etmişti.


Yorum Yazın