İzmir derbisinde olaylar çıktı!

Altay taraftarının 7 saat sonra stattan çıkışına izin verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altay taraftarının 7 saat sonra stattan çıkışına izin verildi
Abone ol
İzmir derbisinde Göztepe-Altay maçında çıkan olayların ardından bekletilen Altay taraftarının 7 saat sonra stattan çıkışına izin verildi.

İzmir'de dün saat 19.00'da başladıktan sonra 19'uncu dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edilen derbi maçını izlemeye gelen konuk Altay taraftarları 7 saat statta tutuldu. Kamera kayıtlarında Göztepe taraftarlarına işaret fişeği atan şüphelinin yanı sıra olayların tırmanmasında müdahil olduğu belirlenen kişilerin yakalanmasının ardından güvenlik gerekçesiyle statta tutulan ve passolig verilerine göre 690 Altay taraftarı için saat 02.00'de tahliye işlemi başlatıldı.

Polis ekiplerinin stat çevresi ve güzergah boyunda aldığı önlemlerin ardından Altay taraftarları otobüslere bindirilerek, stattan çıkarıldı.  

Gürsel Aksel Stadı'nda dün oynanan karşılaşmanın 19. dakikasında, Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme bir fişek atıldı. Fişeğin isabet ettiği bir taraftar yaralanırken iki ambulans yaralının bulunduğu tribüne doğru hareket etti. Bu sırada bir kişi, sahaya girerek köşe direğini söktü ve direkle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına vurdu. Ozan Evrim Özenç'e iki darbe vuran saldırgan, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Olaylar nedeniyle oyuncuları soyunma odasına gönderen hakem maçı tatil etti.

İşaret fişeğini özel ambulans şoförleri stat tuvaletine bırakmış 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçının olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından Gürsel Aksel Stadı'na giderek bilgi aldı.

Eski Göztepe Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil ile Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar'la açıklama yapan Köşger, müsabakanın 19. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu bölümden, ev sahibi takım seyircilerinin olduğu bölüme doğru işaret fişeği olarak değerlendirdikleri bir cismin fırlatıldığını söyledi.

Bu olay nedeniyle bir Göztepe taraftarının yaralandığını kaydeden Vali Köşger, şöyle konuştu:

"Bu olaya sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken bir Göztepe taraftarının stadyuma atlaması ve daha sonrasında da korner direğini alarak Altay kalecisinin başına vurması şeklinde bir üzücü hadise yaşandı. Biz İzmir'in bu iki güzide ve tarihi takımının arasındaki bu İzmir derbisinin aslında İzmir'in geldiği düzeye, Türk sporunun geldiği düzeye uygun bir şekilde seyircili olarak, deplasman taraftarının da katılımıyla olmasının uygun olacağını değerlendirmiştik. Bu kararı alıyorken de kulüplerle ve ilgili herkesle istişare ederek bu kararı almıştık."


Yorum Yazın