Paylaştığı video ile olay olan

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht istifa etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht istifa etti
Abone ol
Yılbaşında sosyal medyada paylaştığı videoyla eleştirilerin odağında haline gelen Almanya Savunma Bakanı Lambrecht, istifa ettiğini açıkladı.

 

”Medyanın, aylardan beri şahsıma odaklanması, Alman ordusu ile ilişkin nesnel habercilik ve tartışmaların önüne geçiyor” diyen Lambrecht, ”Bu sebepten dolayı görevimi devretmeye karar verdim” ifadesini kullandı.

Lambrecht, yılbaşında paylaşltığı mesajda, arkadan havai fişek sesleri gelirken Ukrayna’daki savaştan bahsetmişti. Muhalefet partisi Hristiyan Demokratik Birliği (CDU) üyeler, Lambrecht’in duyarsız olduğu eleştirisinde bulunmuş, istifasını talep etmişti.

Lambrecht, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un merkez sol Sosyal Demokratik Parti (SPD) üyesiydi. Eleştiriler üzerine Scholz, Lambrecht’e güven duyduğunu söylemişti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Bakan Lambrecht, uluslararası kamuoyu tarafından da, Ukrayna’ya silah yardımları konusundaki çekimserliği sebebiyle eleştirilmişti. Savaş başlamadan kısa süre önce, 2022’nin Ocak ayında Rus tehdidi doruk noktasına çıkmışken, Ukrayna’ya 5 bin kask gönderileceğini dile getirmesi büyük yankı uyandırmış, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki bunun ancak bir ”şaka” olabileceğini ifade etmişti.

Lambrecht’in Almanya içinde eleştirilerin hedefi olduğu bir başka olay da geçen yıl ilkbaharda yaşandı. Sylt Adası’nda 21 yaşındaki oğlu ile tatil yapan Bakan, buradan Schleswig-Holstein eyaletindeki bir askeri birliği ziyarete giderken, orduya ait helikoptere oğlu da binmiş ve oğlu bu seyahatin fotoğraflarını kendi Instagram hesabından paylaşmıştı. Savunma Bakanlığı olay üzerine bir açıklama yapmış ve Christine Lambrecht’in oğlunun uçuş masraflarını kendi cebinden karşıladığını ve bu açıdan ortada bir sorun olmadığını bildirmişti.


Yorum Yazın