Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye’deki ilk ziyareti İmamoğlu'na oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Türkiye’deki ilk ziyareti İmamoğlu'na oldu
Abone ol
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in, Türkiye ziyareti kapsamında görüştüğü ilk kişi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan İstanbul'a geldi. İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen tarafından havaalanında karşılanan Steinmeier, Sirkeci Garı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Steinmeier, burada toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye geldi. Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, bugün 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi. Almanya Cumhurbaşkanı'nı İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Steinmeier,  İstanbul'dan sonra Antep ve Ankara'yı ziyaret edecek.

Almanya Cumhurbaşkanı, Sirkeci Garı'nda

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, gezisinin ilk durağı olan İstanbul'da ilk olarak Sirkeci Garı'na gitti ve burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Steinmeier protesto edildi; “Katil Almanya!”

Steinmeier'in Sirkeci Garı'ndaki ‘Gurbette Hasret’ sergisini ziyareti sırasında bir grup Almanya'nın Filistin politikasını protesto etti. "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler gözaltına alındı.


Yorum Yazın