İşten çıkarmalar başladı!

Alman Bild gazetesi, editoryal işleri yapay zekaya devrediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alman Bild gazetesi, editoryal işleri yapay zekaya devrediyor
Abone ol
Avrupa’nın en çok satan gazetesi olan Almanya’nın Bild tabloid gazetesi, çeşitli editoryal işleri yapay zekaya devretmeye hazırlanıyor. Gazete bu kapsamda farklı alanlardaki birçok editörüyle yollarını ayıracak.

Gazetenin sahibi ve Avrupa’nın en büyük medya yayıncısı Axel Springer SE, personele gönderdiği bir e-postada, gazetenin, ”dijital dünyada yapay zeka ve otomatik süreçlerle gerçekleştirilen görevleri olan meslektaşlarıyla ne yazık ki yollarını ayıracağını” söyledi.

Rakip Frankfurter Allgemeine gazetesinin (FAZ) gördüğü e-postaya göre, ”editörler, matbaa personeli, alt editörler, redaktörler  ve fotoğraf editörlerinin rollerinin bugün olduğu gibi artık var olmayacağını” belirtti.

Mesaj, şubatta Genel Müdür Mathias Döpfner tarafından Bild’in ”tamamen dijital bir medya şirketi” olacağına dair yaptığı duyurunun ardından geldi.

Döpfner, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının, ”bağımsız gazeteciliği hiç olmadığı kadar iyi hale getirebileceğini veya yerini alabileceğini” söyledi.

Alman Gazeteciler Derneği (DJV), Springer’in planlarını eleştirdi. Hareketin, ”sadece çalışanlara karşı antisosyal değil, aynı zamanda ekonomik olarak da son derece aptalca” olduğu belirtildi.


Yorum Yazın