Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin işlevi nedir? İçerisinde neler var? Nerede bulunmaktadır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin işlevi nedir? İçerisinde neler var? Nerede bulunmaktadır?
Abone ol
İBB, Tarihi Yarımada’daki lojistik faaliyetlerin ve trafiğin azaltılması için çok önemli bir proje olan "Alibeyköy Lojistik Merkezi'ni" 4 Mart Pazartesi günü açıyor. Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin ne olduğunu merak edenler “Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin işlevi nedir? İçerisinde neler var? Nerede bulunmaktadır?” sorularını araştırıyorlar.

4 Mart Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Alibeyköy Lojistik Merkezi açılıyor. Bu bağlamda, Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin işlevi nedir? İçerisinde neler var? Nerede bulunmaktadır?


Alibeyköy Lojistik Merkezi’nin işlevi nedir?

Depo, yazıhane, lojistik takip merkezi, sosyal donatı alanları ile TIR’ların rahatlıkla yanaşabileceği park ve bekleme alanlarıyla Tarihi Yarımada’da lojistik trafiği azaltacak, kafeterya, park ve yürüyüş alanıyla bölge halkına hizmet verecek.

2021 yılında yapımına başlanan Alibeyköy Lojistik Destek Merkezi’nin, İstanbul’da turizm ve ticaretin merkezi olan Aksaray, Laleli ve Mahmutpaşa gibi aynı zamanda Tarihi Yarımada’nın en yoğun bölgelerinin trafiğini rahatlatmayı amaçlıyor. Ordu Caddesi’nin yayalaştırılması projesi kapsamında nefes alan bölgeden büyük yük alması planlanan merkezin, araç park ve bekleme alanları da Aksaray, Laleli, Gedikpaşa ve Mahmutpaşa’daki sektörün problemlerinden birine çözüm sunuyor.

Alibeyköy Lojistik Merkezi‘nin içerisinde neler var?

Alibeyköy Lojistik Destek Merkezi’nde Lojistik Takip Merkezi, farklı boyutlarda ve yüksek tavanlı depolar ve yazıhaneler, tamirhane, sosyal donatı alanı, idari bina ve kafeterya yer alıyor. Aynı zamanda geniş park ve bekleme alanlarında TIR ve küçük araç parkının yanı sıra yanaşma ve bekleme alanları da bulunuyor.

Alibeyköy Lojistik Merkezi nerede bulunmaktadır?

Alibeyköy Lojistik Destek Merkezi, ana ulaşım akslarına kolay erişilebilir bir lokasyonda olmasının yanı sıra M7 Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı’na ve Haliç Tramvayı’na yürüme mesafesinde yer alıyor. Merkezden aynı zamanda Kuzey Marmara Otoyolu’na da kolayca ulaşım sağlanıyor.


Yorum Yazın