Ali Babacan "Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme davet ediyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Babacan "Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme davet ediyoruz"
Abone ol
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" önerisini açıkladı.

DEVA Partisi Ali Babacan ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerilerini açıkladı. 

Ali Babacan: “Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme davet ediyoruz. Bu davetimiz; özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi içindir.” dedi

Ali Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Yasamayı güçlendirirken yürütmeyi zayıflatmayacağız. Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulundan oluşan bir yürütme organı oluşturacağız. Yürütmeye dair icrai yetkilerin bakanlar kurulu tarafından kullanılmasını sağlayacağız."

"Yürütmenin yasama üzerinde kurduğu tahakkümü kıracağız. Meclis'in yasama ve denetleme fonksiyonlarını etkin bir şekilde yerine getirmesini sağlayacağız."

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararların derhal yerine getirilmesini güvence altına alacağız."

"İfade, toplanma ve örgütlenme özgürlüklerinin önündeki bütün engelleri kaldıracağız."

"Amacımız asla geçmişte uygulanan tekçi, merkeziyetçi, çoğunlukçu ve vesayetçi sistemlere geri dönmek değildir. Eski sistemin eksik demokrasisiyle yetinmeyeceğiz."

"Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme davet ediyoruz. Bu davetimiz; özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi içindir."


Yorum Yazın