ALES müracaat nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALES müracaat nasıl yapılır, ücreti ne kadar?
Abone ol
ALES müracaat gündem oldu. Başvuru yapmak isteyenler, ALES müracaat detaylarını merak etti. ALES müracaat tarihleri ve başvurunun nasıl yapılacağı sorgulandı. Peki, ALES müracaat nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre, 2022-ALES/3 sınavı için başvurular 30 Eylül tarihinde alınmaya başladı. ALES müracaat detayları, sınava girecek adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. ALES müracaat sürecinin ardından adayların giriş belgeleri açıklanacak ve sınav giriş yerleri açıklanacak. Adaylar, ALES müracaat sürecinin nasıl yapıldığını ve ALES müracaat tarihlerini internette sorgulattı. Peki, ALES müracaat nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

ALES müracaat ne zaman?

ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre, 2022-ALES/3 sınavı için başvurular 30 Eylül tarihinde alınmaya başladı ve 10 Ekim tarihinde sona erecek. ALES sınavı ise 20 Kasım tarihinde uygulanacak.

ALES müracaat ücreti ne kadar?

ALES müracaat ücreti 185 lira olarak belirlendi.

ALES müracaat nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

 

Kaynak: T24


Yorum Yazın