ÖSYM uyardı

ALES başvurusu için son gün!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALES başvurusu için son gün!
Abone ol
ÖSYM'den ALES'a katılacak adaylara uyarı! 2021 ALES 2 başvurularında son gün bugün. ÖSYM, ALES 2'ye katılacak adayların başvurularını bugün 23.59'a kadar yapabileceğini duyurdu. Peki, ALES sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularında başvuru süreci bugün doluyor. ÖSYM'den ALES başvurusu yapacak adaylara songün uyarısı yapıldı. Başvuru yapmayan adaylar, başvuru ücretini ödedikten sonra ÖSYM’nin resmi sayfası üzerinden işlemlerini bugün 23.59'a kadar tamamlayabiliyor. 
 

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar 11 Ağustos'a kadar sınava başvurabilecek.
 Adaylar sınava elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından başvuru yapabilecek.
 
Sınava başvuruda HES kodu bilgisi istenecek. Bu kapsamda adayların, başvuru yapmadan veya başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olması gerekiyor.
 Adaylar, 19 Eylül'de yapılacak ALES'e ilişkin kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.
 
Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacak. Adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler. 


Yorum Yazın