Ankara Muhalifi'nin bomba kulisi

Albayrak ve Soylu arasında temas sağlandı, buzlar eridi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Albayrak ve Soylu arasında temas sağlandı, buzlar eridi
Abone ol
İçişleri Bakanı Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birebir görüştüğü ve “Muhalefet, kaçak Berat algısı oluşturuyor.  Berat bey yetişmiş bir isimdir, sistemin dışına itemeyiz" mesajı ilettiği aktarıldı. Benzer açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın, İzmir konuşmasının ardından Berat Albayrak'ın ya kabineye ya da partiye geri döneceği kaydedildi. Bu gelişmeler ışığında "AK Parti Büyük Kongresi, her an Albayrak-Soylu ittifakına gebe" yorumu kulislere bomba gibi düştü.

Ankara kulisine bomba gibi düşen iddiaya göre, AK Parti Büyük Kongresi, her an Berat Albayrak ve Süleyman Soylu ittifakına gebe.

Yazarımız 'Ankara Muhalifi'nin köşesinde, "Soylu, Albayrak ittifakı mı geliyor? " başlıklı kulis yazısında siyasi kulislerdeki bu gelişme şöyle ifade edildi:

SOYLU-ALBAYRAK İTİFAKI MI GELİYOR? 

"CHP’nin, “Damat nerede?” kampanyasından çok önceydi. Berat Albayrak istifa etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Serhat Albayrak’ı aradı.  Üzgün olduğunu söyledi. Ertesi gün de Berat Albayrak ile bizzat görüştü. Üzgün olduğunu söyledi. Kendisinin iyi yetişmiş bir insan olduğunu belirterek “siyasi hayattan kopmamasını” önerdi. Dostluk eli havada kalmadı…

Her iki görüşme de soğuk değildi ama “protokol nitelikliydi” diyebiliriz. Buzları eriten ya da daha doğru bir ifadeyle dışarıya yansıyan "araları limoni" algısını kaldıran bir gelişme de Soylu'nun "örtülü ambargo" uygulanan Ahaber'e çıkması oldu. Soylu, Ahaber'de Albayrak'a yönelik  suçlamalara birer birer cevap verdi, savunmasını üstlendi.

Biz kuliste yankılanan bilgileri aktarıyoruz. Yanlışımız varsa düzeltiriz. Hem de memnuniyetle.

Albayrak kardeşler, Soylu’ya tepkili değildi. Kulisler ne kadar doğru ama yorumlar şu…  Aile, Soylu’nun yakın çevresinden bazı isimlere atfedilen yorumlar ve hareketlerden hoşnut değildi. Berat Albayrak’ın istifa haberinin, Serhat Albayrak tarafından yayınlatılmadığı, Erdoğan’ın bu durumdan rahatsız olduğu, gibi. Hatta Ahmet Hakan’ın Mahir Ünal tarafından uyarıldığı da gelen dedikodular arasında yer aldı.

Dedi ki, demedi ki laflarını bir kenara bırakalım. Gelelim somut haberimize. Bülent Arınç, Mahir Ünal, Bülent Turhan’ın Erdoğan’a, Berat Albayrak’ı şikâyet ettiği iddialarının aksine Soylu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birebir görüştü. Sanırım verdiği mesaj şuydu:  “Muhalefet kaçak Berat algısı oluşturuyor.  Berat bey yetişmiş bir isimdir, sistemin dışına itemeyiz…” Soylu esasen bu mesajla, Erdoğan’a, Berat Albayrak ile aralarında yaşanan kırgınlıkları unuttuğunu ayrıca kendi eksikliklerini de dillendirmiş oluyordu. Erdoğan da benzer şeyler söyledi. Ve İzmir’de malum konuşmayı yaptı. Peki Erdoğan’ın İzmir söylevinden sonra ne olacak? Berat Albayrak ya kabineye ya da partiye geri dönecek. Bu kesin. AKP Büyük Kongresi her an Albayrak-Soylu ittifakına gebe. Bizden söylemesi.

 


Yorum Yazın