Akşener analizi: Siyasi alfaya dönüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşener analizi: Siyasi alfaya dönüyor
Abone ol
İYİ Parti’nin istikrarlı siyasi söylemi ve cesur muhalif çıkışlarıyla kalıcı bir istikamette yol aldığı kaydedildi. Lider Akşener’in ise, git gide alfa siyasi karakter özellikleri sergilediği, Erdoğan’a ve Bahçeli’ye etkili biçimde, üstelik merkez sağ zaviyeden kafa tuttuğu belirtildi.

Karar Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, İYİ Parti’nin, istikrarlı siyasi söylemi, yerinde ve cesur muhalif çıkışlarıyla kalıcı bir istikamette yol aldığını ve bugün itibariyle siyasi yelpazenin önemli unsurlarından birisini oluşturduğunu kaydederken, Lider Akşener’in ise git gide alfa siyasi karakter özellikleri sergilediğini belirtti.

“YANILMIŞIM”

Bayramoğlu, “İYİ Parti’nin siyasetle sınavı” başlığı ile kaleme aldığı yazıda, “Akşener ve arkadaşlarının MHP’den koparak, farklı eğilimler barındıran bir merkez parti kurmalarını, güçlü ve kalıcı bir hamle olarak görmüyordum. Bu girişimin sosyolojik taban üretme bakımından sıkıntılar yaşayacağı kanısındaydım. Yanılmışım” dedi.

Bayramoğlu, yazısının ilgili bölümünde şunları dile getirdi:

SEÇMEN POTANSİYELİ YÜZDE 40 ARTTI

“İYİ Parti, gerek istikrarlı siyasi söylemi, gerekse yerinde ve cesur muhalif çıkışlarıyla kalıcı bir istikamette yol alıyor, bugün itibariyle siyasi yelpazenin önemli unsurlarından birisini oluşturuyor. Lideri Akşener, git gide alfa siyasi karakter özellikleri sergiliyor, muktedir ve güven veren bir siyasi lider görüntüsü veriyor, bu çerçevede Erdoğan’a ve Bahçeli’ye etkili biçimde, üstelik merkez sağ zaviyeden kafa tutuyor. Böylece, farklı siyasi partilerin mutsuz ve arayışta olan seçmenleri için siyasi merkeze işaret ederek, bir çekim merkezi oluşturuyor.

Nitekim anketlerde en büyük ilerlemeyi bu parti gösteriyor. Ortalama rakamlarla ifade edecek olursak, son aylarda, destek puanını yüzde 10’dan 14’e çıkarmış, seçmen potansiyelini yüzde 40 arttırmış bulunuyor."


Yorum Yazın