AKP'de ıstakoz krizi biter mi? Kulisler ne diyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKP'de ıstakoz krizi biter mi? Kulisler ne diyor?
Abone ol
AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın parti içinde yüksek sesle tepkilere neden olan Monaco'da ıstakoz olayının üstü, kulislere göre kısa zamanda kapanmaz. Parti içinde bu iş istifa sürecine kadar götürülebilir. Kulislere göre, ıstakoz olayı dini hassasiyetler açısından da, seçim yenilgisinin ardından verilen böyle bir manzara açısından da yanlış.

Muhalif - Kulis

Meclis, 45 günlük aradan sonra çalışmalarına yarın başlıyor ancak kulislerin gözü kulağı iktidar kanadında. 31 Mart seçim yenilgisinin parti de nasıl faturalandırılacağı merak ediliyor. Kulislere göre, Genel Merkez yönetimi, Meclis Grup Başkanvekilleri düzeyinde değişiklik olabilir. Değişiklik gerekçesi olarak yöneticilerin önemli bölümünün seçim bölgelerinde kaybetmiş olmaları.

AKP'de yeni Anayasa konusunda da görüş ayrılıkları görülüyor. Anayasadan önce partinin yeniden yapılanması noktasında duruşlar var.

Meclis'in birinci partisi AKP, ilk kez parti içindeki tepkilerin su yüzüne çıktığı ve bir seçim yenilgisiyle karşılaştığı tablo ile dikkat çekiyor.

Şebnem Bursalı - Istakoz krizi nedir?

AKP İzmir Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Şebnem Bursalı’nın Instagram hesabından, Monaco Yat Kulübü‘nde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması AKP başta olmak üzere muhalefet ve kamuoyunda tepkiye yol açmıştı.

Bursalı’nın paylaşımına sert tepki gösteren AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, “Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter!” derken; CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bursalı’nın yaptığı paylaşımı eleştirerek “Gençler Eminönü’nde balık-ekmek yiyemezken, AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’ndeki ıstakoz ziyafeti sınıfsaldır, story atması görgüsüzlüktür, AKP kibrinin özetidir. Afiyet olsun Şebnem Hanım. Hesap ne geldi? Enflasyon malum. Türkiye’den ucuz muydu bari?” demişti. 


Yorum Yazın