Prof. Dr. Ahmet Özer yazdı:

AKP hegemonyasının sonu ne zaman gelecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKP hegemonyasının sonu ne zaman gelecek?
Abone ol
Prof. Dr. Ahmet Özer'in kaleme aldığı "AKP hegemonyasının sonu ne zaman gelecek?" başlıklı yazı...

İktidar partisi ve ortağı bir süredir halkın içine düştüğü zor koşulları görmezden gelerek Türkiye’nin ne kadar iyi durumda olduğunu anlatmaya ve bu yollu propagandalar yaparak kendine göre bir algı yaratmaya çalışıyor. Oysa halkın büyük çoğunluğu yoksulluk, onun da yarısından fazlası açlık sınırında. Türkiye’de son yarım asırdır insanların çokça sıkıntı çektiği dönemler oldu, ama hiçbiri bu kadar ağır olmadı. Küçük bir azınlık lüks ve safahat içinde yaşarken milyonlarca insan akşam evine bir kuru ekmek götürmenin derdinde.

"Halkın büyük çoğunluğu yoksulluk, onun da yarısından fazlası açlık sınırında"

Buna rağmen iktidar ve taraftarları “Türkiye Yüzyılı” diyerek ne kadar güzel bir durumda olduğumuzdan dem vuruyor. Bu hal aslında bilerek ya da bilmeyerek gerçeklerden ne kadar koptuklarının bir göstergesi. Gerçekleri görmek yerine görmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Oysa gündüz gerçeklere gözünü kapatan dünyayı sadece kendine gece yapar. Gerçekler orda durmaya, konuşmaya, var olmaya devam eder.  

Peki nasıl bu hale gelindi ve nereye doğru gidiyoruz? Şimdi soru bu. Bunun için de AKP’nin dününe bakarak bugünü çözümlemek daha anlamlı ve doğru olabilir. Sonra gelecek için bazı çıkarsamalarda bulunmak yerli yerine oturtacaktır meseleyi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın