Kapıda yağmur altında beklettiler!

Akademisyen Murat Gülsoy, 30 yıldır hocalık yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akademisyen Murat Gülsoy, 30 yıldır hocalık yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı
Abone ol
Boğaziçi Üniversitesi'nden geçtiğimiz hafta emekli olan öğretim üyesi ve yazar Murat Gülsoy okula alınmadı. “Murat Gülsoy ile Bilim, Sanat & Edebiyat” etkinliği iptal edilen akademisyen, dinleyicileri ile beraber okul kapısında yağmur altında kaldı.

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nden emekli öğretim üyesi, yazar Murat Gülsoy’un okula girişi yasaklandı. Gülsoy, bu gelişmeyi Twitter hesabından kısa süre önce şu ifadelerle duyurdu: “An itibariyle 30 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne girişim yasaklanmış, kapıdan içeri alınmadım. Bir tutanakla belgelendi.”

Gülsoy bugün gittiği okulda kapıdan içeri alınmazken yasağa dair bir neden gösterilmediğini belirtti. Emekli akademisyenin bugün üniversitede “Murat Gülsoy ile Bilim, Sanat & Edebiyat” isimli bir de etkinliği vardı. Etkinlik gerekçesiz olarak iptal edilirken etkinliğe gelen dinleyiciler de Murat Gülsoy ile kapıda beklediler ve yağan yağmur altında sığınacak yer aradılar.

Muhalif yazarı Emel Seçen de akademisyen Murat Gülsoy’un yanında yer alan isimler arasındaydı.

Okuldan içeriye alınmayan Murat Gülsoy ve arkadaşları çareyi okula yakın bir mekanda etkinliği düzenlemekte buldu. Konuşmacılar arasında Yazar Ayfer Tunç da vardı.


Yorum Yazın