Erdoğan'dan paylaşım geldi

AK Parti'nin kuruluşunun 22. yıl dönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'nin kuruluşunun 22. yıl dönümü
Abone ol
14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan AK Parti bugün 21 yılı geride bıraktı.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" tarafından Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, Erdoğan'ın, "Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadesiyle siyaset sahnesinde yerini aldı.

Kuruluş işlemlerinin ardından 16 Ağustos'taki AK Parti Kurucular Kurulu toplantısında Erdoğan, oy birliğiyle genel başkan seçildi.

Böylece AK Parti'nin 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkarmayı başardığı, seçim zaferleriyle dolu siyaset yolculuğu başladı.

AK Parti, kuruluşundan 15 ay sonra "Tek başına, iş başına" sloganıyla, siyasi yasaklı lideri Erdoğan'dan mahrum girdiği 3 Kasım 2002'deki genel seçimden yüzde 34,28'lik oy oranıyla birinci parti olarak çıktı ve Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti kuruldu.

Cumhurbaşkanını ilk kez meclis değil halk seçti. Erdoğan, milletin oyları ile 10 Ağustos 2014'te Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı oldu.

Kapatma davası açıldı, darbe girişimlerine karşı mücadele edildi

AK Parti, 21 yıllık iktidarında demokrasiye sahip çıkmak için birçok sınav verdi. E-muhtıra, kapatma davası, Gezi olayları, 17-25 Aralık polis/yargı darbesi ile karşılaştı. FETÖ'cülerin 15 Temmuz darbe girişimi de milletin desteği ile püskürtüldü.

Dev yatırımlara, AK Parti döneminde imza atıldı. Şehir hastaneleri, modern havaalanları, otoyollar inşa edildi. Yerli İHA ve SİHA'lar terörle mücadelede önemli rol oynadı.

Hedef yerel seçimlerde de zafer kazanmak

Erdoğan, Cumhuriyetin 100'üncü yılında da yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan'dan 22'nci yıl dönümünde video mesaj: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 22'nci yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada önümüzdeki yerel seçimlere değinerek "2024 Mart'ında emaneti beceriksizlerden alıp, ehline vereceğiz" dedi. Enflasyon konusunda da mesajını paylaşan Erdoğan, "Hayat pahalılığının, son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız; hâl yoluna yine biz koyacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 


Yorum Yazın