AK Partili Yavuz o ünlü sözleri hakkında konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Yavuz o ünlü sözleri hakkında konuştu
Abone ol
Bir televizyon programına konuk olan AK Partili Ali İhsan Yavuz'a 2019 yılında gerçekleştirilen İBB seçimlerindeki sözleri hatırlatıldı. “Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur” dediği öne sürülen AK Partili Ali İhsan Yavuz, bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve “O gün gerçekten İstanbul'da bir şeyler oldu.” dedi.
Haber Videosu

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi tekrarlanmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un seçimlerin tekrarlanması hususundaki açıklamasında “Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur” söylediği iddia edilmişti.

TVNET'te yayımlanan Sert Sorular programına konuk olan AK Partili Yavuz, “Aslında benim böyle bir sözüm yok. Ben de kullanmaya başladım sanki benimmiş gibi. O gün gerçekten İstanbul'da bir şeyler oldu. Hiçbir şey olmadıysa şayet 28 bin oy nasıl oldu da 13 bin rakamına indi? Demek ki bir şeyler oldu.” diye konuştu.

İstanbul seçimini yeniletmek istiyoruz sandılar

AK Partili Ali İhsan Yavuz, o günlerde anlaşılmadıklarını belirterek sebebinin de “İstanbul seçimini yeniletmek istiyoruz sandılar.” diyerek açıkladı.

AYM, Anayasa'ya aykırı davrandı

O gün yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan AK Partili Yavuz, “Türkiye'de taşları yerinden oynattılar. Anayasa Mahkemesi Anayasa'ya aykırı davrandı.” dedi.


Yorum Yazın