AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu CHP'de tek adam rejimi kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu CHP'de tek adam rejimi kurdu
Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye'deki herkes algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi sayın Kılıçdaroğlu'dur." dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

 "Demokrasimize, milletimize hayırlı olsun diyoruz. Büyük kongrelerimizi partimizin tarihi açısından özelliklere sahip olduğu kadar Türk demokrasisi açısından önemli kilometre taşları teşkil eder.

7 Ekim'de de güçlü değerlendirmeler yapılacak. 

Kılıçdaroğlu'nun "Bugünkü iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yok" açıklaması

Bu açıklamasını CHP'li seçmen bile anlayabilmiş değil. Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye'deki herkes algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi sayın Kılıçdaroğlu'dur. Tehlikeli bir şey yapıyor Kılıçdaroğlu. Çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Ağır bi yenilgi almıştır, 7'li masa kurmuş ve siyasi sonuç alamadığı ortaya çıkmıştır. 

Terör örgütleri kendisini desteklediğini açıklarken bunlara yönelik açıklama yapan dememize rağmen açıklama yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun kendi partisinde kendisi adına yüksek baskılı stresl tek adam rejimi kurduğu ortaya çıktı. CHP yönetimine neden gizli ortaklıklara girdiğine dair hesap vermesi gerekirken vermiyor. Niçin gizli taahhütlerde bulunması gerekirken bundan kaçınıyor. İttifak ortaklarına dürüst olmadığı ortaya çıkıyor. Siyasi yenilgi abidesi haline gelmiş, kendi partisine kayıplar yaşatmış, milletimize yalan söylemiş.

Siyasi partilerin hayatını kaldırmış olan yaklaşımı bugün bir siyasi partinin genel başkanı olarak tekrarlaması vahimdir. Bu Yassıada zihniyetidir. Seçimi sabote ediyorlardı. Dünyanın önünde herkesin takdir ettiği, net seçim yapmışız. Cumhurbaşkanımız yeniden seçilmiş, Melis'te çoğunluğu almış, saygı duyması gerekirken seçim sonuçlarına saldırmakta.

Geçmişten gelen bu saldırıların Kılıçdaroğlu'nun dilinde hayat bulmasını milletimize havale ediyoruz. Kılıçdaroğlu siyasetin birisi olarak geçmişteki vesayetin taşıyıcısı olmaya aday olmuştur. Demokrasinin yanında net bir şekilde duracağız.

Kimse seçim sonuçlarının meşrutiyetini tartışmaya açamaz. Devlet adamlığına yakışmaya yaklaşımla milletin iradesine saldırmakta. Her türlü saldırıya sığınarak direnmiştir bu millet.

Tahıl Koridoru açıklaması 

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Soçi'ye gidecek. Tahıl koridoru konusunda yeni gelişmeler olacak. 

Akşener'in yerel seçim çağrısı

 Bahçeli yaptığı açıklamada Cumhur İttifakının birliğinin altını bir kez daha çizdi. Bir kez daha teşekkür ediyoruz. Seçimlerde ve siyasi alanın yönetilmesinde, Meclis'teki çalışmalarda birlik içinde yoluna devam ettiğini kıymetli bulduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz. Birkaç ay öncesine kadar her biri cumhurbaşkanlığı yardımcılığı almak isteyen, 7'li masa kuranlar ayrı hareket edeceğini diğerlerinin yanlış yaptığını söylüyor. Seçim dönemi verilen sözler hangi denklem üzerinde verildi. Milletin huzurunda özeleştiri yapmaları gerekiyor. Diyor ki her bir parti biz olmasak bu kadar oy alınamazdı deniyor. CHP seçmenine bu kadar incitici söz söylenirken parti yönetimi suskun kalıyor. Her biri de yeni dönemde kendi başına hareket edeceğini söylüyor. Bu siyasetin adabı ile bağdaşmayan, uyuşmayan yaklaşımlardır. Bu mesele ciddiyetsizlik boyutuna vardı. İç işleri bizi ilgilendirmez. Millete yönelik saygısızlık varsa bizi ilgilendirmektedir. Cumhur İttifakı birlik içinde dirayetle, yoluna devam etmekte.


Yorum Yazın